Управни одбор РС БиХ донио неколико значајних одлука: Пријаве због уговора с Обрваном

Дарко Драгичевић
Управни одбор РС БиХ донио неколико значајних одлука: Пријаве због уговора с Обрваном

БАЊАЛУКА - Управни одбор Рукометног савеза БиХ није прихватио приједлог чланова из Републике Српске да буде смањен број тимова који ће на крају текуће сезоне испасти из првенства БиХ те је донио низ значајних одлука.

Тако је на снази остала одлука да ће на крају сезоне пет тимова испасти из елитног ранга такмичења, а против одлуке о смањењу на три клуба су били делегати из хрватске компоненте савеза ФБиХ.

Члан Управног одбора из Републике Српске Владимир Бранковић истиче да су делегати покушали да промијене ову одлуку, али да нису наишли на разумијевање колега.

- Покушали смо да у складу са захтјевом Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске поништимо одлуку којом на крају сезоне испада пет тимова, јер таква одлука мора бити најављена најмање годину дана раније, али нисмо имали довољан број гласова. Против одлуке су били хрватски чланови из компоненте ФБиХ, а без њих она није могла да буде промијењена. Систем гласања је такав да за промјену одлуке морају да гласају представници Републике Српске те обје компоненте из савеза ФБиХ - истакао је Владимир Бранковић.

На сједници су именовани и селектори мушких омладинских селекција. Бригу о јуниорима ће водити (У19 - 2004. годиште и млађи) Доситеј Перић, иначе тренер који ради у бањалучком Борцу. За кадете је задужен (У17 - 2006. годиште и млађи) Ален Хаџић а пионире Фрањо Борас. Управни одбор РС БиХ расправљао је и о именовању селектора женских омладинских селекција те је донесена одлука да ће ускоро бити покренути конкретни потези, када је ријеч о овој теми. Такође покренута је иницијатива којом би биле награђене најбоље екипе у првенству и Купу БиХ.

- Управни одбор је донио одлуку да буде припремљена одлука којом би новчано били награђени шампиони и освајачи Купа БиХ од наредне сезоне. Такође одлучено је да буде подигнута кривична пријава против предсједника Мерсуда Синановича и Н.Н. особа које су потписале штетни уговор са бившим селектором Ивицом Обрваном и то без одлуке Управног одбора - истакао је Бранковић. У штетном уговору је наведено да је у случају спора надлежан Арбитражни суд у Бечу те да је мјеродавно хрватско право. Редовна сједница Скупштине Рукометног савеза БиХ биће одржана половином априла, а тачан датум биће ускоро одређен.

Градски дерби

Утакмицама другог кола наставља се такмичење у Купу Републике Српске за рукометашице. Трофеј брани Борац који игра против Младости 1960 (недјеља, 15 часова). Остали парови: субота: Радник - Мира (13), Дервента - Кнежопољка (16), Недјеља: Младост (Р) - Јединство (16). Рукометаши: Недјеља: Котор Варош - Дервента (20.30), играно у петак Младост - Козара КД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана