Управа Борца тражи појачања: Стиже Попара, пред потписом Жураковски

Дарко Пашагић
Управа Борца тражи појачања: Стиже Попара, пред потписом Жураковски

БАЊАЛУКА/АНТАЛИЈА - Управа Борца на прагу је да заврши трансфер јуниорског репрезентативца БиХ Дејана Попаре, а нови члан Бањалучана требало би да постане и Украјинац Игор Жураковски, који тренира са “црвено-плавима” у Анталији и играо је на утакмици против Арсенала из Туле, која је завршена 0:0.

Попара, који је члан Звијезде 09 од 10. марта требало би да буде залог екипе са Градског стадиона за будућност. Попара је априла 2019. године као шеснаестогодишњак дебитовао у првом тиму Звијезде 09 на мечу против Челика, а након тога уписао је још три наступа у Премијер Лиги БиХ и од тада је готово стандардан члан прволигаша из етно-села Станишићи.

Жураковски би требало да потпише уговор чим заврши љекарске прегледе и прибави радну дозволу. Овај везни фудбалер има 27 година, а каријеру је почео у Металургу из Запорожја, након чега је носио дрес Кубана из Краснодара, Олимпика из Доњецка, шведског Гефлеа и естонске Левадије, а пет пута је носио дрес младе репрезентације Украјине.

Шеф стручног штаба Бањалучана Немања Миљановић задовољан је послије другог ремија у Анталији (у првом сусрету 2:2 против Акрона).

- Нисмо примили гол и остали смо непоражени послије двије утакмице против два квалитетна противника. Одиграли смо добро свих 90 минута. Имали смо јаког противника, а нисмо навикли на овако јак ритам игре у овом периоду. Момци који су почели, па и они што су ушли, обавили су јако добар посао и резултат је ту негдје заслужен. Првих 20, 30 минута док су они имали енергије и снаге били су бољи, међутим, послије се утакмица изједначила, имали смо мало и среће, а неке наше грешке су њима дали неке шансе - нагласио је Миљановић.

У наставку сусрета и поред бројних измјена Борац је у појединим тренуцима имао иницијативу.

- Одбрана је обавила сјајан посао, јер не смијемо заборавити колико је руска Премијер лига квалитетнија од наше. Све у свему сам задовољан, за сада све иде по плану, а важно је да нема никаквих повреда - додао је Миљановић.

Каират

Наредни ривал Борца требало је да буде Олександрија, али ће умјесто Украјинаца ривал Бањалучана бити Каират. Меч против противника Црвене звезде у прошлим квалификацијама за Лигу шампиона биће игран у сриједу, у термину који ће бити накнадно саопштен. Биће то прва провјера за фудбалере Каирата у Анталији. Тренутно трећепласирана екипа казахстанског првенства стигла је у Турску у суботу и боравиће до 26. фебруара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана