Управа Борца јача играчки кадар: Отпао Томић, долази Крстић

Дарко Пашагић
Управа Борца јача играчки кадар: Отпао Томић, долази Крстић

Бањалука - Од доласка играча Радника из Сурдулице Вукашина Томића неће бити ништа, али нови члан Борца врло вјероватно ће постати његов саиграч и капитен Суперлигаша Србије Милош Крстић.

- Иако је било говора да ће нас појачати Томић одустали смо од те опције, а наш нови члан је Крстић. Ријеч је о искусном играчу, рођеном 19. новембра 1988. године, који је наступао за Балкан из Миријева, БСК Борчу, Младеновац, а посљедње три и по сезоне је био члан Радника - нагласио је спортски директор Бањалучана Бранимир Тулић.

Са младим македонским репрезентативцем Филипом Ристовским све је договорено и он ће у прољећним биткама носити дрес "црвено-плавих".

- Ристовски ће сигурно бити велико појачање јер може играти и лијевог и десног бека. Доскорашњи играч Рада Марко Башановић тренира и даље са нама и остало је да се договор са њим финализује. Очекујем да ће и он до понедјељка постати наш члан, баш као Крстић, који ће тако бити 11. појачање ове зиме. Уколико све буде како смо планирани са потписом њих двојице за нас ће прелазни рок бити завршен - наставио је Тулић.

Мање муке стручном штабу Бањалучана почеле су да задају повреде.

- Угљеша Радиновић је два дана радио смањеним интензитетом, али је сада све у реду. Међутим, сада је Армандо Манце повриједио предњу ложу и одлучили смо да га поштедимо два дана, па ћемо у понедјељак видјети каква је ситуација. Ипак, мислим да ће све бити у најбољем реду - нагласио је кормилар Борца Александар Јањић.

Утакмице

Прву контролну утакмицу Борац игра у сриједу, 3. фебруара у Крупи на Врбасу против друголигаша БСК-а, а дан касније сели у Медулин на други дио припрема.

- Планирано је да тамо одиграмо шест утакмица, а већ су позната два ривала. Аустријски трећелигаш Хорн биће нам ривал 10. фебруара, а словеначки прволигаш Копер три дана касније. Тражимо ривале за 6, 16. и 17. фебруар, док ћемо 9. фебруара снаге одмјерити са једним аустријским четвртолигашем чије ћемо име накнадно сазнати. По повратку је планирана "генералка" против Текстилца из Дервенте у Бањалуци, 20. фебруара - истакао је Тулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана