Управа Боксерског клуба Славија похвалила се великим успјехом: Дуг смањен за 150.000 марака

Дејан Кондић
Управа Боксерског клуба Славија похвалила се великим успјехом: Дуг смањен за 150.000 марака

БАЊАЛУКА - Актуелна управа Боксерског клуба Славија, са Зораном Милаковићем на челу, похвалила се податком да је смањила дуг са 200.000 марака на 48.200.

Рачун клуба и је даље у блокади, али из Славије тврде да послују домаћински и свакодневно раде на смањену дуга. Жеља им је да за два, три мјесеца рачун буде оперативан.

- Када сам дошао у Славију, прије нешто мање од пет година, затекао сам катастрофално стање. Рачун је био блокиран. Свакодневно су стизале тужбе због потраживања. Дуг од 200.000 марака у неким спортовима можда није велики, али у боксу је огроман, односно катастрофалан. Претходна управа, која је клуб водила петнаестак година, није радила волонтерски, за разлику од нас. Они су имали директора професионалца, који је примао плату. Ми га немамо, као што немамо ни спортског директора. Немамо ни секретарицу, за разлику од наших претходника у клубу, који су то имали, али само на папиру и тако су направили губитке - рекао је Милаковић.

Први човјек Славије додао је да је претходна управа изашла са идејом да клуб оде у стечај.  Људи из актуелног руководства су то осујетили и одлучили да се ухвате у коштац са бројним проблемима.

- Моји сарадници из управе су гласали против тога. Када им то није пошло за руком, основали су други, приватни клуб БК Славија 1961. Та иста екипа, из тог клуба, покушава на “мала врата” да се врати у Славију, па су организовали протесте. На њима су изнијели бројне неистине, како овдје нема воде, како климе не раде, како нема тоалет папира, опреме и слично... Тврдили су да наш објекат прокишњава, што није тачно. Ми смо све то санирали, иако је то требало да уради закуподавац. Само у санирање крова уложили смо између 50 и 60 хиљада марака - открио је Милаковић.

Управни одбор Славије смијенио је тренера Владана Кљајића. Разлог је, како тврде у клубу, његова самовоља и неодговоран однос према дјеци од 12 до 15 година, коју је водио на професионална такмичења. За новог тренера именован је Мићо Полетан, тренер у Боксерском савезу Србије и Боксерском клубу Круна.

Град помаже Славији

Највеће обавезе Славија има према граду Бањалуци по основу закупа, а укупан дуг на данашњи дан износи мало више од 30.000 марака, нагласио је Зоран Милаковић.

- Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да ће град отписати тај дуг и хвала му на томе. Уколико се то деси, онда ћемо стећи све услове да одблокирамо жиро-рачун - рекао је први човјек Славије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана