УО Рукометног савеза Републике Српске једногласан: Теслић и Козара прволигаши

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Рукометаши Теслића и Козаре из Козарске Дубице нови су чланови м:тел Прве лиге Републике Српске. Ово је једногласна одлука Управног одбора Рукометног савеза на сједници која је одржана у Бањалуци.

Такође је одлучено да се Локомотиви из Брчког и ОРК Приједор који су такође поднијели моглбу за играње у елитном рангу такмичења упути обавијештење да ће за годину дана, уколико остваре добар пласман, моћи да играју и вишем рангу, јер им тада истиче казна коју су добили из разлога што су у ранијем периоду били одустали од играња у прволигашкој конкуренцији. 

- Све је урађено по прописима и закону, и само смо овакву одлуку могли донијети. Радује ме да смо били једногласни и ово је потврда потпуног јединства и доброг рада у Рукометном савезу Републике Српске. Нема сумње да ће и наредна такмичарска сезона бити доста квалитетна и неизвјесна, баш као што је била и прошла у којој се до посљедњег кола није знало ко ће бити шампион - рекао је Маринко Умичевић, први човјек српске „куће рукомета” са сједиштем у Бањалуци.

На сједници су усвојене Пропозиције такмичења за м:тел Прву лигу за рукометаше и рукометашице, као и за друголигашки ранг такмичења. Истовремено је одлучено да нова сезона у м:тел Првој мушкој лиги стартује 14/15. септембра текуће године, док ће седам касније почети шампионат за даме и за друголигаше.

Маринко Умичевић је обавијестио чланове Управног одбора да је предвиђено да се 12/13. септембра у Бањалуци одржи Свесрпски куп. Првог дана такмичења у полуфиналу код мушкараца играће: Војводина – Партизан (ово би био меч и за Суперкуп Србије), те Борац м:тел – Леотар. 

Другог дана играло би се женско финале Борац – Црвена звезда, након тога о титули освајача трофеја одлучивали би бољи из полуфинала код рукометаша. Такође је наглашено да ће дјечаци и дјевојчице рођени 2010. године учествовати на кампу у Требињу, а и овог пута појавиће се и на кампу „Србија те зове”.

Извјештај о стању у Рукометном савезу БиХ поднио је Дарко Савић, члан УО РС БиХ и РС РС. Он је напоменуо како савезу у Сарајеву пријети суспензија свих репрезентативних селекција, клубова и службених лица од ЕХФ-а, уколико се до 15. августа ове године на уплати 138.812,18 еура трошкова у спору са бившим селектором Ивицом Обрваном. 

Како је наглашено цијелу ову новонасталу ситуацију могла би у догледно вријеме да ријеши Влада ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана