УО КС БиХ: Оставка селектора Боснића најлошије рјешење у овом тренутку

Анадолија
УО КС БиХ: Оставка селектора Боснића најлошије рјешење у овом тренутку

САРАЈЕВО - Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ (УО КС БиХ) сматра да је понуђена оставка селектора Ведрана Боснића најлошије рјешење у овом тренутку за КС БиХ те ће му понудити да остане на функцији селектора до краја започетих квалификација за одлазак на Свјетско првенство.

Предсједник Кошаркашког савеза БиХ Борис Спасојевић заказао је данас сједницу Управног одбора, а на њој су челници кровне куће бх. кошарке разговарали о Боснићевом статусу.

У саопштењу Управног одбора се наводи да су изненађени Боснићевим захтјевом за раскид уговора јер, како се наводи, нису били упознати с било каквим проблемима које је у медијима селектор изнио.

Наводе и да је више чланова Управног одбора контактирало селектора како би сазнали разлоге његове одлуке те га привољели на останак.

-Сматрамо да је у овом тренутку оставка најлошије рјешење за КС БиХ, као и за саму сениорску репрезентацију. Такође, с обзиром на то да је у понедјељак крајњи рок пријаве играча и тренера Међународној кошаркашкој федерацији (ФИБА), пробаћемо данас до краја дана ступити у контакт са селектором Боснићем да заврши започети квалификациони циклус за одлазак на Свјетско првенство у сљедеће двије утакмице, јер је то најбоље рјешење за КС БиХ и репрезентацију - наводи се у саопштењу.

Управни одбор је даље навео да ће наћи алтернативно рјешење за селекторско мјесто ако Боснић не остане.

-У том случају, Ведрану Боснићу се желимо захвалити на досадашњем раду, ангажману и успјеху те му желимо сву срећу у наставку његове тренерске каријере - поручили су из УО КС БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана