Умро легендарни бодибилдер

GS
Foto: X.com

Познати бодибилдер Лени Персин, познатији као "Велики Лени", умро је у 60. години, наводно због компликација изазваних срчаном инсуфицијенцијом.

Персин, икона у свијету бодибилдинга, постао је познат по свом јединственом изгледу и смјелом карактеру, који су га издвајали у овом такмичарском спорту.

Иако се већ неко вријеме борио са здравственим проблемима, укључујући срчану инсуфицијенцију, његов утицај на бодибилдинг остао је значајан све до посљедњих дана.

Његов необичан изглед, под утицајем палумбизма – стања које утиче на контракцију трбушних мишића – додатно је обликовао његов јединствени идентитет у заједници.

Многи, укључујући колеге бодибилдере Дејва Палумба и Џона Брава, одали су почаст његовом израженом карактеру и неисцрпној страсти према спорту, памтећи га као благог дива који је сваки дан живио пуним плућима.

"Један од најкрупнијих људи, највећи у просторији, и знате, ако постоји нешто што сви можемо научити од Великог Ленија, то је да је сваки дан живео пуним плућима. Није било важно што је живио у оронулом стану пуном бубашваба, прљавштине и буђи, сваки дан је имао осмијех на лицу и сваки дан је проналазио начин да себе учини срећним", изјавили су, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана