Умичевић тражи хитан састанак око лиге БиХ, пријети тужбом

Д.Д.
Умичевић тражи хитан састанак око лиге БиХ, пријети тужбом

БАЊАЛУКА – Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић тражи од предсједника Управног одбора РС БиХ Владимира Бранковића хитан састанак око лиге БиХ, информације о раду овог тијела, те одговор на захтјеве који су послани раније.

Управни одбор Рукометног савеза Републике Српске тражио је да се поништи по њима нелегална одлука од 3. августва 2022. године, али никакав одговор челника РС БиХ није дошао у Бањалуку. Због тога су тражили хитну информацију о томе од предсједника Владимира Бранковића.

-Немате ниједан разлог да се та одлука не поништи и да на снази не остану раније донесене пропозиције из сезоне 2021/22 које би вриједиле и за наредну сезону и да се ова фарса заврши, јер сте овим блокирали почетак лиге Републике Срепске,  као и почетак Премијер лиге БиХ. Клубови не знају да ли ће уопште да буде лиге БиХ. Ако та одлука (о испадању пет клубова) остане на снази ја као предсједник Рукометног савеза Републике Српске нећу дати сагласност за почетак сезоне 2023/24- наводи се у саопштењу Рукометног савеза Републике Српске .

У савезу истичу да је о свему обавијештена и Европска рукометна федерација те пријете тужбама.

-Неразумна је ваша констатација да се чека састанак са челницима Европске рукометне федерације. Они су информисани од стране Рукометног савеза Републике Српске као и РК Искра Бугојно о нелегалној одлуци.Још једном Вас молим да у наредних седам дана хитно сазовете састанак предсједника и два потпредсједника и да се овај циркус заврши . У супротном Рукоменти савез Републике Српске ће покренути тужбу против Управног одбора РС БиХ.Такође скрећем вам пажњу да сте промијенили адресу РС БиХ  иако у Статуту стоји стара Ћемалуша број 6, што је такође нелегално. Напомињемо да вас је бирао Рукометни савез Републике Српске а да ваш тренутни однос не одговара интересу савеза који вас је поставио на то мјесто јер сте одлучили да игноришете све дописе- додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана