Умичевић не одустаје, тражи поништење одлуке

Д. Д.
Умичевић не одустаје, тражи поништење одлуке

БАЊАЛУКА - Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске писао је Надзорном одбору РС БиХ у којем се налазе: Андреј Обрадовић, Недан Зовак и Елдар Сарајлић.

У том писму је затражио проглашење ништавном одлуку Управног одбора РС БиХ која је донијета 03.08.2022. године и која се односи на систем такмичења за сезону 2022/23. (мушкарци и жене). Према њој на крају сезоне у мушкој конкуренцији испада пет екипа.

У саопштењу се између осталог наводи:

- Разлог за стављање спорних одлука ван снаге је да сматрамо да нису у складу са прописима РС БиХ, односно нису донијете на начин који је прописан актима. Наиме, кад су донијете одлуке 3. августа 2022. године, тадашњи (а уједино и садашњи) сазив Управног одбора РС БиХ није још увијек био регистрован у Министаству правде, што његове одлуке чини незаконитим и неправилним јер их није донијело надлежно тијело. Надаље један од чланова УО РС БИХ (не) свјесно је обмануо остале чланове да је ранији сазив већ донио такву одлуку што није тачно, што могу потврдити остали чланови-наводи се у саопштењу те додаје:

-Одлуке о смањењу броја клубова нису у складу са Правилником о систему такмиљења, обзиром да је чланом 7. став 5. прописано да се примјена елабората започиње годину након његовог доношење

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана