Украјински џудисти на припремама у Зворнику

Срна
Украјински џудисти на припремама у Зворнику

ЗВОРНИК - Седам чланова Џудо клуба “Сиаултрас” из украјинског града Миколајива допутовало је у Зворник на дводневне припреме са џудистима зворничког “Српског сокола”, потврдио је вечерас предсједник овог спортског колектива Драган Божовић.

Божовић је рекао Срни да је “Српски соко” прије пар година почео сарадњу са украјинским џудистима, истичући да постоје обострана настојања да се она и прошири.

“На дводневне припреме допутовало је седам украјинских џудиста полетараца са својим тренером Олександром Мајбородом, који ће бити гости својих вршњака у Зворнику”, рекао је Божовић.

Он је најавио да ће украјински џудисти учествовати на Међународном турниру “Зворник опен”, који ће бити одржан 14. и 15. маја и додао да ће у другој половини године зворнички џудисти бити гости овом украјинског Џудо клуба “Сиаултрас”.

Божовић, који је и тренер Џудо клуба “Српски соко”, истакао је да Украјина има изванредан џудо са врхунским резултатима.

“Украјински џудо клуб освајач је и европских медаља у млађим узрастима, што и нама одговара за такмичења, јер Џудо клуб жСрпски сокож има пет џудиста који су прваци БиХ”, рекао је Божовић.

Божовић је рекао да ће тренери Џудо клуба “Српски соко” Сузана Дамјановић, Игор Кикић и Драган Божовић и џудисти тренирати и дружити се са украјинским гостима и њиховим руководством.

Мајборода је изразио задовољство условима и простором за припремне тренинге са којима располажу зворнички џудисти.

Он је захвалио руководству Џудо клуба “Српски соко” за дочек и пријем, као и организацији ових припрема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана