Ухапшен Олександар Усик! Свијет бруји о снимцима апсолутног првака свијета

Агенције
Ухапшен Олександар Усик! Свијет бруји о снимцима апсолутног првака свијета

Актуелни "неоспорни", апсолутни првак света у боксу Олександр Усик ухапшен је на аеродрому у Кракову.

Усик је у мају ове године побједом над Тајсоном Фјуријем постао први боксер у историји који је објединио четири титуле (WБЦ, WБО, WБА и ИБО).

Вијест о хапшењу шокирала је планету, посебно навијаче овог Украјинца, а подјелио ју је украјински рвач Жан Белењук. На друштвеним мрежама се брзо појавио и снимак хапшења на ком се види боксер са лисицама на рукама док га полиција води.

Није пуно времена прошло од тренутка када су снимци хапшења доспели у јавност до оглашавања Усика, а све је, како он каже, био неспоразум.

"Драги пријатељи. Неспоразум се догодио, брзо је ријешен. Хвала свима који су се забринули. Хвала украјинским дипломатама на ефикасној подршци. И поштовање за пољску полицију због обављања својих обавеза", поручио је Олександр Усик.

А, због цијеле ситуације се јавио и председник Украјине, Володимир Зеленски.

"Разговарао сам телефоном са Александром Усиком након што је приведен. Био сам разочаран оваквим односом према нашем грађанину и шампиону. 

Наложио сам министру спољних послова Украјине Андрију Сибиху и министру унутрашњих послова Украјине Игору Клименку да одмах размотре све детаље инцидента на аеродрому у Кракову. Сада је све у реду, наш шампион је пуштен и више није у притвору.

На фотографији је са нашим генералним конзулом у Кракову одмах након пуштања на слободу", поручио је председник Украјине путем друштвених мрежа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана