Угашен је симбол сицилијанског фудбала: Катанија прогласила банкрот

ГС
Foto: Принтскрин

Посљедњу утакмицу одиграо је популарни италијански фудбалски клуб Катанија, који је избачен из Серије Ц након што је проглашен банкрот и екипа није успјела наћи инвеститора.

Као и многи клубови на Чизми који су прогласили банкрот, исто је задесило и симбол сицилијанског фудбала

Катанија је прогласила банкрот и избачена је из Серије Ц након чега ће морати кренути од нуле, као други клуб. Посебан је то ударац за фудбал на Сицилији пошто је у питању један од два највећа фудбалска

Палермо и Катанија су чинили велико ривалство, а да ли ће се убрзо срести поново и под којим околностима, остаје да се види у годинама које долазе.

И Палермо је задесила иста судбина прије двије године. Промијењено је име, клупски грб и регистрациони број и кренуо је од аматерског фудбача. Иста судбина чека и Катанију.

"С великим болом морам потврдити да је клуб прогласио банкрот и не може наставити такмичење у Серији Ц. Нисам желио да се суочавам с оваквим ситуацијама", рекао је Франческо Гирељи, предсједник Серије Ц.

Катанија је још крајем прошле године прогласила банкрот, али је имала рок да пронађе инвеститора. Како се он није појавио, клуб је сада угашен.

Посљедњи пут у Серији А Катанија је играла 2014. године. И ван Италије је позната по ватреним навијачима и великом броју присталица које дају додатну димензију свакој утакмици Слонова, преноси Кликс.

У елитном рангу играли су 17 сезона, водили су их Диего Симеоне и Синиша Михајловић. У том дресу играо је легендарни Ензо Беарзот по којем се данас зове награда за најбољег италијанског тренера сезоне. Сјећање на посљедња лијепа времена Катаније чуваће Алехандро Папу Гомез, Ђузепе Маскара, Макси Гомез и остали популарни играчи овог сицилијанског клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана