УЕФА скратила списак: Ово су ривали Звезде за Лигу шампиона!

ГС
Foto: Принтскрин

Српски шампион је, чини се на прву лопту, одлично прошао овом приликом.

Фудбалери Црвене звезде у понедјељак ће сазнати име свог првог европског ривала, а УЕФА је три дана прије извлачења куглица скратила списак кандидата. Сада постоји само шест екипа које би могле да се одмјере са српским представником на путу ка групној фази Лиге шампиона.

И чини се да је Звезда имала среће приликом овог скраћивања списка потенцијалних ривала. Иако се неће знати против кога игра све док се не заврше мечеви другог кола, јасно је да ће против побједника сваког од три предвиђена двомеча бити фаворит за пролаз у плеј-оф рунду.

По коефицијентима које је спрски тим сакупио претходних година, Звезда ће фаворит бити и у трећем и у четвртом колу кваификација. Већ сада је познато да ће, уколико се пласирају у плеј-оф, црвено-бијели и тамо бити у улози носиоца.

Овако је УЕФА скратила списак потенцијалних ривала:

Група 2 - повлашћени

  • Црвена звезда
  • ХЈК Хелсинки - Викторија Плзен
  • Жалгирис - Малме

Група 2 - неповлашћени

  • Марибор (Словенија) - Шериф (Молдавија)
  • Линфилд (Северна Ирска) - Бодо/Глимт (Норвешка)
  • Пјуник (Јерменија) - Диделанж (Луксембург)

Мечеви другог кола квалификација играју се 19/20 и 26/27 јула, па ће Звезда тек тада сазнати који од тимова ће јој бити први европски противник. Ипак, Црвена звезда ће већ у понедјељак знати који пар друге рунде јој је најзанимљивији. На прву лопту, чини се да је најтежи ривал у овој фази молдавски Шериф који је претходне сезоне елиминисао црвено-бијеле, али ни они неће имати лак задатак.

Тим из Тираспоља, који је сада потпуно ремонтован, играће двомеч против Марибора и мораће да елиминише словеначки тим на другој препреци ка групној фази. Тежак ривал је и Бодо/Глимт који је претходне сезоне привукао пажњу фудбалске јавности када је мучио Мурињову Рому и у току сезоне је два пута савладао (6:1 у групној фази, 2:1 у нокаут фази), док је последњи пар и најлакши Звездин посао.

Пјуник је представник Јерменије и у првој рунди је направио сензацију елиминацијом Клужа, док Диделанж представља Луксембург. Они су у првој рунди били бољи од представника Албаније, Тиране. За оба тима би пласман у треће коло квалификација био један од највећих успјеха у клупској историји, а тамо би били аутсајдер против српског шампиона, преноси Мондо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана