УЕФА доноси важну одлуку, само вакцинисани играчи ће моћи играти њихова такмичења

Кликс
Foto: твитер

Кровна кућа европског фудбала (УЕФА) најавила је да ће у њеним клупским такмичањима ускоро моћи играти само фудбалери који су вакцинисани против коронавируса.

Бројни угледни медији из Европе пишу да је из Нyона почео процес обавјештавања клубова да ће се само у баражу мечева Европске лиге и УЕФА-ине Конференцијске лиге моћи користити ПЦР тестови и медицинска изузећа, а да ће од осмине финала сви играчи морати бити вакцинисани.

Бројни играчи ће, с тим у вези, од марта 2022. године морати да бирају између вакцинације и наступа за свој клуб и забране путовања и играња, што ће их вјероватно оставити и без плате коју зарађују.

Јасно, очекује се и реакција клубова на овај УЕФА-ин услов јер ће бити занимљиво видјети, нема сумње, бројно противљење против условљавања на вакцинацију.

Подсјећамо, у свијету спорта најпознатији услов у контексту вакцинације за играње видјели смо на Аустралиан Опену гдје је држава Аустралија допустила улазак само тенисерима који су два пута вакцинисани против коронавируса, а слично је и у НБА лиги гдје поједине савезне државе не допуштају играње играчима који нису вакцинисани против коронавируса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана