Учесници ЕП огорчени на организаторе због великих пропуста: На помолу фијаско у Сегедину

Синиша Котараш
Учесници ЕП огорчени на организаторе због великих пропуста: На помолу фијаско у Сегедину

СЕГЕДИН - Европско првенство за рукометаше стартоваће данас у Мађарској и Словачкој утакмицама првог кола групне фазе такмичења, а према реакцијама чланова селекција које ће се у оквиру групе Ц борити у Сегедину организација шампионата врло лако би се могла окарактерисати као потпуни фијаско.

Први су пажњу на нека негативна догађања скренули из репрезентације Француске, изразивши чуђење и незадовољство организацијом овог такмичења која не поштује ниједан прописани здравствени протокол када је у питању заштита од вируса корона.

- Били смо запрепаштени, да не кажем шокирани, условима у хотелу. Пратили смо строге протоколе да не бисмо били заражени вирусом корона, а овдје у хотелу нико од гостију не носи маску. Био сам шокиран када сам видио госте хотела како иду на безен у купаћим костимима, без маски или било које друге заштите. Ниво здравственог протокола у најмању руку је никакав - категоричан је Никола Карабатић, док је селектор “галских пијетлова” Гијом Жил комплетну организацију назвао неприхватљивом.

Француски медији су објавили и да је упућена жалба ЕХФ-у, а из Европске куће рукомета су признали грешку и обећали да ће урадити све да ова ситуација буде поправљена. Након овакве реакције Француза огласио се и селектор српских “орлова” Тони Ђерона, који је путем друштвених мрежа објавио своје виђење овог проблема.

- Једноставно, потпуно хаотична организација Европског првенства! Гости хотела који немају везе са рукометом шетају се около без маски и у истом су коридору са репрезентацијама. Надаље, нема тестова за све тимове па се онда већ заказано тестирање чека и то не десетак или петнаест минута већ много, много дуже. И, шта ће на крају бити резултат свега тога? Неки играчи су се, наравно, заразили због тога и онда се поставља логично питање како ми да играмо - запитао се српски селектор!

А да је Ђерона био у праву показало се већ на првом тестирању “орлова” по доласку у Сегедин. Наиме, позитиван налаз на ПЦР тесту имао је Ђорђе Ђекић, који је, иако у добром општем стању и без симптома, изолован и слиједи му петодневни карантин. То значи да неће бити на располагању селектору Ђерони за прву фазу такмичења.

“Орловима” се накнадно придружио Стеван Сретеновић, који ће сада имати прилику да заигра већ на примјерном мечу против селекције Украјине.

Распоред

Првог такмичарског дана биће одиграно девет утакмица групне фазе. У термину од 18 часова састаће се: Русија - Литванија (Кошице, група Ф), Србија - Украјина (Сегедин, Ц), Словенија - Сјеверна Македонија (Дебрецин, А), Шпанија - Чешка (Братислава, Е). Од 20.30 часова на програму је још пет мечева: Хрватска - Француска (Сегедин, Ц), Данска - Црна Гора (Дебрецин, А), Мађарска - Холандија (Будимпешта, Б), Норвешка - Словачка (Кошице, Ф), Шведска - БиХ (Братислава, Е).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана