Убједљива побједа Звезде за крај Партизановог низа у АБА лиги

Тањуг
Убједљива побједа Звезде за крај Партизановог низа у АБА лиги

БЕОГРАД - Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас Партизан 71:56 у првом овосезонском вјечитом дербију у осмом колу регионалне АБА лиге, који је одигран у хали “Алекснадар Николић”.

Изабраници Дејана Радоњића тако су прекинули тријумфални низ екипе Жељка Обрадовића, која до ове рунде није имала пораза, па вјечити ривали послије осам рунди имају идентичан скор од 7-1.

Најфеиксанији у побједничком тиму био је Лука Митровић са 16 поена и седам скокова, Никола Калинић додао је 13 поена уз пет асистенција, док је Огњен Добрић убацио 15 уз шест ухваћених лопти.

У екипи Партизана истакао се Ален Смаилагић са 15 поена и девет скокова, а двоцифрен голгетерски учинак имао је имао је и Далас Мур са 13 кошева.

Домаћи тим боље је отворио мече, уз одличну игру у одбрани лако су долазили до Партизановог коша и брзо повели 7:0.

Звезда је агресивно нападала већи део дионице, али су црно-бијели прије прорадили у одбрани и зауставили су неколико добрих акција домаћих кошаркаша.

Изабраници Дејана Радоњића више од четири минута нису дозволили Партизану да постигне кош, да би прве поене донио Кевин Пантер (7:2).

Дјеловало је да су црно-бели пронашли ритам, узвратили су серијом од 6:0, али Звезда није дозволила да се скроз врате у игру. Стегли су одбрани и са шест везаних поена прву дионицу су решили у своју корист 15:8.

У наставку је Звезда контролисала меч у потпуности, Партизан се и даље мучио са реализацијом, па је актуелни шампион региона на одмор отишао са 11 поена вишка.

Трећа деоница донела је потпуну доминацију Звезде, која имала у једном тренутку огромних 17 поена вишка (42:25).

Висока предност донијела је и опуштање црвено-белих, који више од пола четвртине нису убацили кош, па су црно-бели у финишу овог дијела пришли на пет поена заостатка (45:40), када су Мур, Смаилагић и Пантер убацили неколико важних шутева.

Успјела је Звезда да на крају у последњи дио оде са плус седам, а већ на старту одлучујећег дијела поново је вратила двоцифрену предност (57:42), за потпуно одушевљење навијача.

Ишао је тај вишак на највиших плус 21, али су на крају славили 71:56.

Меч у Пиониру обиљежило је и погрдно скандирање тренеру Партизана Жељку Обрадовићу навијача Звезде, које је у неколико наврата прекидао тренер Звезде Дејан Радоњић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана