Убједљива побједа Челсија над Барнлијем

ГС
Foto: АП

Фудбалери Челсија побиједили су Барнли са 4:0 (0:0) у гостима у 27. колу Премијер лиге и сада су трећи са 53 бода, шест више и утакмицу мање од Манчестер јунајтеда.

Послије двије узастопне побједе, Барнли је изгубио, и 18. је са 21 бодом.

Челси је разочарао у првом полувремену, припрјетио је једино преко Џејмса и Ридигера, а домаћи су у два наврата били близу голу. Једном је Тијаго Силва избацио лопту с гол-линије, што је трећи пут у сезони да 37-годишњи Бразилац то чини.

У 30. минуту Менди је направио велику грешку лошим боксовањем, али са шест-седам метара Мекнил не погађа небрањену мрежу, већ шаље лопту преко гола.

Почетком другог полувремена пробуђени Челси је решио питање победника. Прво је мрежу затресао Рис Џејмс у 47. минуту. Чалоба му је додао лопту, Џејмс је искоса са десне стране у казненом простору направио две сјајне варке пре него што је по земљи закуцао лопту у супротну малу мрежу.

Пет минута касније Маунт је изванредно центрирао са десне стране, а Каи Хаверц је на другој страни главом погодио гол. У 54. минуту, још једна права акција Челсија по десној страни – Џејмс је убацио лопту са десне стране по земљи, а опет је на правом месту Хаверц, са два-три метра угурава лопту у мрежу за свој четврти премијерлигашки гол у сезони.

Мало је Тухелов тим спустио ритам, али је дошао до четвртог гола у 69. минуту после ужасне реакције Тарковског – капитен Барнлија је додао лопту до Кристијана Пулишића, који је са три метра закуцава у гол.

До краја су Плавци лагано привели меч крају, преноси Спорт клуб.

Остали резултати: 

Лестер- Лидс 1-0
Астон Вила- Саутемптон 4-0
Њукастл- Брајтон 2-1
Норич- Брентфорд 1-3
Вулверхемптон- Кристал Палас 0-2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана