У Слоги презадовољни послије ремија против Борца: Бод који ће бити уписан у историју

Дарко Пашагић
У Слоги презадовољни послије ремија против Борца: Бод који ће бити уписан у историју

ДОБОЈ - У редовима Слоге презадовољни су послије освојеног бода у дуелу против Борца на премијерлигашкој премијери. Овај бод сигурно добија на тежини, јер многи Бањалучане сматрају једним од највећих фаворита првенства.

Уз све то, послије само 16 минута дебитантске утакмице изабраници Зорана Ћургуза имали су два гола заостатка и мало је ко вјеровао у тим тренуцима да Добојлије могу до бода, јер је све мирисало на убједљив тријумф “црвено-плавих”. Борац је повео већ у петом минуту голом Александра Војновића, да би у 16. Дејан Мелег послије одлично изведеног слободног ударца удвостручио предност свог тима. Међутим, головима Угљеше Стевановића у 60. и Александра Милаковића у 62. минуту Слога је стигла до великог ремија.

- Били смо лоши у првом дијелу и тачно се видио тај недостатак премијерлигашких утакмица, односно неискуство већине наших играча у овом рангу такмичења. Уз све то, Борац је веома брзо постигао два гола и били смо свјесни да ћемо се веома тешко вратити. На срећу тренер Ћургуз нас је на полувремену добро размрдао оштрим критикама. У наставку меча смо помјерили линије тима и то као да је изненадило фудбалере Борца. Посрећило нам се и да веома брзо постигнемо два гола и ривал послије тога као да није имао снаге да учини нешто више. Сигурно да је ово велики резултат за све нас. Он ће остати уписан златним словима у клупским књигама, али бод нам неће ништа вриједјети, ако га не овјеримо у сљедећем колу када смо домаћини, поново у Модричи против Леотара. Требињци су сигурно много лакши противник од Борца и то морамо искористити - рекао је Милаковић.

Ћургуз је похвалио игру својих фудбалера, поготово у наставку меча.

- Честитам им на игри у другом полувремену и на историјском боду освојеном у Премијер лиги. Прво полувријеме нисмо били добри, били смо стегнути, притисак прве утакмице је био превелики. Колико год смо радили, нисмо успјели играчима приближили шта ће се десити на терену. Два гола смо примили из два прекида. На полувремену смо направили промјене, договорили смо се да играмо чвршће, агресивније, проточније, а уз све то било је и доста галаме са моје стране у свлачионици - рекао је Ћургуз.

У другом полувремену као да је на терен изашла потпуно друга екипа добојског премијерлигаша.

- Тих 45 минута је прави “репер” како треба да играмо у наредним утакмицама. Одиграли смо много храбрије, изашли смо више према противнику и то је веома брзо уродило плодом са два гола. Сигурно да ће нам овај бод бити велико охрабрење за наставак сезоне, а нарочито за наредни сусрет против Леотара. Требињци су у рангу са нама, али не смије се заборавити да су одиграли одлично на премијери и узели бод Жељезничару на “Грбавици”. Вјерујем да ће поново као и против Борца уз нас бити много Добојлија, којима бих захвалио на великој подршци и у тренуцима када смо имали два гола “минуса” - додао је Ћургуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана