У Славији се спремају за плеј-оф Регионалне боксерске лиге: Тек послије полуфинала размишљаћемо о титули

Дарко Пашагић
Foto: ГС

БАЊАЛУКА – Боксери Славије потпуно спремно дочекаће плеј-оф Регионалне лиге бивше Југославије, који ће се од 23. до 25. јуна одржати у Новом Пазару.

У лигашком дијелу сезоне Бањалучани су у конкуренцији 10 клуба по многима неочекивано освојили треће мјесто и тако обезбједили мјесто на завршном турниру. Њихов противник у полуфиналу биће Сомбор, који је послије лигашког дијела био на другој позицији, док ће о другом финалисти у међусобном окршају одлучити Нови Пазар, који је био најбољи послије лигашког дјела и четвртопласирана Лозница.

- Славија је годинама била синоним не само Бањалуке, већ и бивше Југославије, али је посљедњих година била у тешкој ситуацији и налазила се практично пред гашењем. Жељели смо да ствари покренемо набоље и прихватили смо да учествујемо у регионалном такмичењу, а у прва два кола смо били домаћини. Баш тада смо изненадили многе и послије тога засјели на прво мјесто. И у наставку лигашке сезоне смо показали да имамо добре боксере и на крају смо били трећи. Сада желимо да направимо додатни искорак и да покушамо доћи до титуле, мада ћемо бити ослабљени. Наиме, због наступа на европским играма у Пољској у екипи неће бити Леа Цвитановића, Алена Рахимића и Јураја Солде – нагласио је директор Славије Далибор Петковић.

Шеф стручног штаба Славије Владан Кљајић је рекао да је екипа спремна за сва искушења која их очекују у Новом Пазару и да ћемо покушати да остваре не само побједу у полуфиналу, већ и да дођу до титуле.

- Јасно је пред почетак плеј-офа да Нови Пазар има најбољу екипу у којој је пет, шест репрезентативаца Србије и да су они највећи фаворит пред завршни турнир. Што се тиче Сомбора са којим ћемо се састати у полуфиналу ради се о екипи, која је прилично истог квалитета као и наша. Сада сам размишљамо о њима, а тек када их побиједимо мислићемо о финалном окршају и освајању првог мјеста. И сам пласман у плеј-оф је велики успјех за нас, али сам сигуран да се на овом нећемо зауставити. Иако смо ослабљени у полуфиналу нашли смо адекватне алтернативе у свим тежинским категоријама и очекујем да у Новом Пазару освјетламо образ бањалучког бокса – истакао је Кљајић.

Тежак пут

Спортски директор Славије Игор Савичић је истакао да су Бањалучани у посљедњих седам, осам мјесеци прошли захтјеван и тежак пут, али да је то ојачало све клупске структуре.

- Била је веома тешка ситуација, али је сада знатно боље. Сви у клубу функционишема као један, влада права другарска атмосфера. Очекујем да се покажемо у правом свјетлу у Новом Пазару, али ако ове године не освојимо титулу то нас неће деморалисати. Само ће нас још више ојачати и сигурно је да ћемо наредне сезоне поново јуришати на сам врх регионалног такмичења – нагласио је Савичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана