У Рудар Приједору одлучни да задрже екипу из јесењег дијела: Одласци могући уз висока обештећења

Дарко Пашагић
У Рудар Приједору одлучни да задрже екипу из јесењег дијела: Одласци могући уз висока обештећења

ПРИЈЕДОР - Иако се ових дана повезују са преласком у друге средине Жозеф Амоа, Кларисмарио Сантос Родригез, Јован Владимир Павловић, Ријад Садику и у прољећним биткама носиће дрес Рудар Приједора.

За Амоу је загризао Зрињски, Сантоса жели Вележ, за Павловића се интересује Борац, док Садикуа хоће пола Премијер лиге, али од њиховог одласка бар за сада неће бити ништа, јер сви имају уговоре са Приједорчанима до наредног љета, а Садику и до љета 2023. године.

- Доста играча ових дана је на мети других клубова, али за заинтересоване стране једини проблем је што су под уговором и што могу отићи само ако добро “одријеше кесу”. То важи и за њихове менаџере, јер поменути играчи су били носиоци игре ове јесени и сигурно је да би без њих екипа на прољеће тешко изборила опстанак. Ако се којим случајем деси да ипак оду, сигурно је да ће тада Рудар Приједор добро зарадити - нагласио је извор близак “Гласу Српске”, који је желио остати анониман.

По његовим ријечима много ствари биће познато у наредним данима, односно током наредне седмице.

- Чекају се резултати пријевремених избора за градоначелника Приједора, јер од тога ће много ствари зависити и у клубу. Као што је познато предсједник Рудар Приједора Дарко Милуновић је поднио оставку крајем септембра и ово мјесто од тада је упражњено. Сигурно је да ће чим нови градоначелник буде устоличен бити заказана Скупштина клуба и на њој ће бити изабрано ново руководство, али и одређене смјернице за наставак сезоне - наставио је наш извор.

Планирано је ако све буде у реду да у зимском року буде ангажовано неколико фудбалера, који би уз постојећи играчки кадар обезбиједили опстанак.

- Клуб једноставно не би себи смио да дозволи тај луксуз да се поново врати међу прволигаше Српске. Зато вјерујем да ће сви они који воле Рудар Приједор бити ове зиме уз клуб који ће се током паузе још појачати, односно довести неколико искуснијих фудбалера. Вјерујем да ће тако и бити, а да ли ће то бити довољно за опстанак, видјећемо поготово што послије првог дијела сезоне екипа не заостаје за осталим ривалима који су у сличној позицији - додао је наш извор.

Тешић

Сезону на клупи “рудара” започео је хрватски стручњак Никица Миленковић, који је смијењен послије 12. кола, а на његово мјесто је постављен млади стручњак Марко Тешић.

- Рудар Приједор је у финишу јесени имао веома тежак распоред, а у неким мечевима је незаслужено остао без бодова, односно примао је голове у самом финишу меча. Тешић је у седам мечева освојио четири бода и да ли ће му то бити довољно да остане на клупи видјећемо, мада мислим да ће и у наставку сезоне он бити шеф стручног штаба - рекао је наш извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана