У РК Борац огорчени одлуком Окружног суда да одбаци жалбу у борби за просторије

 Душан Репија
У РК Борац огорчени одлуком Окружног суда да одбаци жалбу у борби за просторије

БАЊАЛУКА - Челници Рукометног клуба Борац огорчени су одлуком Окружног суда у Бањалуци који је одбио жалбу бившег европског шампиона у борби за просторије које су у његовом власништву од 1984. године, а које је средином прошле године покушало да купи физичко лице лице.

Из Господске наводе да је атрактивни простор у Српској улици број четири у којем се тренутно налази “Мек тир паб” на мети Небојше Торбице, који како кажу, покушава да отме простор који је од његове изградње до данас у власништву клуба. Наводе да су све употребне и грађевинске дозволе гласиле на клуб и није им јасно како је Окружни суд донио одлуку у којој се одбацује жалба РК Борац као лица неовлашћеног за жалбу по питању тог предмета.

- Срамно је да је РК Борац м:тел, по истом предмету, предао тужбу прије седам мјесеци надлежном суду, али да она још није дошла на ред. С друге стране приватно лице, са којим смо у спору, тужбу је предало прије три мјесеца, а она је, гле чуда, завршена крајем 2022. године. Такође, судија је одбацио жалбу Борца м:тел као неовлашћеног лица, иако се простор налази на истој парцели на којој се налази и објекат који је купило приватно лице, а што се види из свих доказа приложених суду (парцела 3662 КО7). Поставља се питање, колико је других спорова, међу којима је и тужба нашег клуба, прескочено приликом узимања овог предмета и како је могуће да се предмет ове врсте заврши мериторно - питају се у Борцу.

Напомињу да су огорчени на рад Тужилаштва, јер су у мају 2022. године поднијели све правне радње са јасним доказима о криминалу, кренувши од самог поступка продаје до нотарске канцеларије, која је била ангажована у овом процесу.

- Иако смо се обратили свим релевантним институцијама, једино смо повратну информацију добили од Државне агенције за истраге и заштиту СИПА. Поставља се и питање, ако приватно лице које на незаконит начин покушава да отме просторије заврши један предмет на суду у рекордном року и мимо сваке судске праксе, а европски шампион након седам мјесеци нема никакву повратну информацију од надлежних институција, да ли то значи да је нашим институцијама важнији појединац или рукометни великан, клуб који у својим редовима има више 250 чланова, од којих нико не плаћа чланарину - навели су у саопштењу уз напомену да настављају борбу за властите просторије.

Торбица без коментара

Купац простора Небојша Торбица је у кратком разговору за “Глас Српске” послије консултације са адвокатима поручио да нема намјеру да оговара на оптужбе те је редакцији доставио одлуку Окружног суда у којој стоји да је одбијена жалба РК Борац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана