У редовима Слоге свјесни недостатака, али упозоравају: Бодове однијели притисак и бољке

Душан Репија
У редовима Слоге свјесни недостатака, али упозоравају: Бодове однијели притисак и бољке

ДОБОЈ - Сјајно отварање утакмице није било довољно рукометашима Слоге да се непоражени врате из Грачанице (23:29) па је тренер Миљан Станић доживио први пораз од доласка на клупу Добојлија.

Стручњак из Србије који је прије двадесетак година носио дрес Слоге није задовољан падом своје екипе, иако истиче да су притисак клупе домаћих, трибина и промијењен критеријум суђења кумовали поразу. Његов тим повео је са 9:1, али је за само неколико минута изгубио велику предност па је меч отишао у “једносмјерну улицу”. Проблем је што се сличан сценарио Добојлијама дешавао већ неколико пута. док је тренер био Дејан Василић.

- Очигледно је да постоји ментална баријера коју морамо што прије да пробијемо. Ипак, постоје и оправдани разлози пада у Грачаници. Играли смо сјајно, одбрана и голман били одлични, а онда се десио невероватан притисак домаћих. Критеријум се тотално променио, а наш готово сваки старт санкционисан са два минута искључења. Смањена нам је ротација, концентрација је пала и буквално смо нестали са терена - рекао је Станић.

О дешавањима се огласио и клуб наводећи да није примјерен начин на који су се понашали тренер Грачанице Дамир Доборац и члан УО РС БиХ Недим Мусић.

- Псовке и уласци у терен без санкција окренули су утакмицу у тотално други смјер. Очигледно је то и нама поука како да се понашамо када неко долази код нас у госте. Вољели бисмо честитати на спортској побједи, али овога пута то нећемо урадити. Вратићемо истом мјером у Добоју - наведено је на службеној страници Слоге.

Добојлије немају много времена за одмор, пошто већ сутра долазе на ноге великом ривалу Борцу.

- Сећам се утакмица са борцем још док сам носио дрес Слоге. Знам шта нас чека, овакве утакмице увек су тесне па верујем да ће и овај пут бити занимљиво. Морамо да заборавимо шта се десило, баш као да смо и у прве три утакмице од мог доласка освојили шест бодова те да наставимо да радимо озбиљно - рекао је Станић.

Стручњак који је радио у Кикинди и Југовићу те више израелских клубова каже да је задовољан оним што је затекао у граду на три ријеке.

- Екипа је физички добро припремљена, имамо доста младих играча, пре свих Душана Миличевића и Данила Ристића који уз правилан развој могу да буду сјајни играчи. Ту су и остали момци, а да бисмо били доста бољи недостају двојица којим бисмо раширили ростер и добили могућност да играмо у истом ритму цео меч. Примарни задатак је да што пре обезбедимо бег из опасне зоне, јер ове сезоне испада пет екипа - закључио је Станић.

Дворана велики проблем

Рукометаши Слоге већ су четврту сезону подстанари у Осјечанима гдје свакодневно тренирају и играју домаће мечеве, јер дворана у Добоју није завршена. Велико је то оптерећење за клупску касу, јер мјесечни издаци за превоз износе између 15 и 20.000 марака. Посебно је незгодно организовати тренинге за млађе категорије које су доласком хладнијег времена обуставиле рад на Стадиону спортских игара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана