У Раднику се не обазиру на жалбу Олимпика

И. С.
У Раднику се не обазиру на жалбу Олимпика

Бијељина - Жалба, коју је Олимпик упутио Фудбалском савезу БиХ послије утакмице са Радником (2:2) на наступ суспендованог првотимца Бијељинаца Јована Вучинића, је неоснована, тврди спортски директор Радника Боро Ђокић.

- Вучинић је у прошлом колу против Челика зарадио два жута картона тачније, црвени картон и суспендован је једном утакмицом неиграња. У међувремену смо одиграли утакмицу четвртфинала Купа Републике Српске у Гацку против Младости и на њој је Вучинић одрадио суспензију те тако стекао право наступа у дуелу са Олимпиком. По правилнику и пропозицијама ФС БиХ, утакмице Купа РС од четвртфинала спадају у званичне мечеве по њиховом календару. То значи да је Вучинић имао право наступа против Олимпика - нагласио је Ђокић.

Он тврди да имају и писани доказ да Вучинић може да игра.

- Тражили смо од ФС БиХ да нам достави списак играча који не могу играти у овоме колу. Добили смо га и на њему нема имена нашег играча. То можемо и документовати - наставио је први оперативац Бијељинаца.

Ђокић је нагласио да у систему Комет, који води рачуна о играчима који су суспендовани, није било Вучинићевог имена поред осталих суспендованих играча који нису имали право наступа у посљедњем колу.

- Челници Олимпика су се жалили, али узалуд јер је наступ Вучинића у овом колу био више него регуларан сходно пропозицијама ФС БиХ - закључио је Ђокић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана