У недјељу финале Купа БиХ за одбојкашице: Бимал брани трофеј, БЛ Волеј напада

Дејан Кондић
У недјељу финале Купа БиХ за одбојкашице: Бимал брани трофеј, БЛ Волеј напада

БРЧКО - Одбојкашице Бимал Јединства и Бањалука Волеја у недјељу од 18 часова у дворани брчанске Гимназије играју финални меч Купа БиХ.

Биће ово реприза прошлогодишњег финала које је на истом мјесту припало брчанским “принцезама” максималним резултатом 3:0. Домаћи састав покушаће да дође до 14. трофеја намијењеног најбољој екипи у најмасовнијем такмичењу. Тренер Бимал Јединства Радмила Марковић за “Глас Српске” истиче да је свјесна да је ово само први у низу дуела које ће њена екипа и Бањалучанке одиграти у завршници сезоне.

- Играћемо сигурно неколико дуела против Волеја, али моја екипа је ове недјеље фокусирана само на финале Купа БиХ, које играмо на нашем терену. Екипу из Бањалуке познајемо веома добро, успјели смо да их добијемо  три пута ове сезоне. Међутим, свјесни смо да уколико желимо да трофеј задржимо у Брчком, морамо одиграти на високом нивоу, не потцјењујући противника, без обзира на претходне међусобне дуеле. Вјерујем у свој тим, вриједно смо тренирали, ући ћемо спремни у предстојећи сусрет и надам се да ћемо освојити 14. титулу побједника Купа БиХ - рекла је Марковићева.

Послије дуже времена Бимал Јединство није лидер пред плеј-оф, међутим, Радмилу Марковић и њене изабранице то не оптерећује.

- Регуларни дио првенства завршили смо на другом мјесту, с бодом заостатка иза Гацка. То је једина екипа која нас је добила у два наврата ове сезоне. Међутим, то нас не обесхрабрује, јер смо у полуфиналу Купа Републике Српске, успјели да тријумфујемо на њиховом терену - додала је Марковићева.

На другој страни Бањалучанке сањају реванш и да у своје витрине донесу први пехар Купа. Један од главних адута тренера Давора Гамбироже у недјељу биће Сара Марковић. Поуздани средњи блокер у изјави за “Глас Српске” наглашава да њене саиграчице и њу очекује јако велики изазов против домаћина.

- Очекујемо као и увијек тешку утакмицу поготово кад играмо с екипом Бимал Јединства. Оне можда нису, као што смо ми навикле прве на табели, али то ништа не значи. Увијек су спремне и опасне на свим позицијама. Добро су уигране и увијек иду на побједу. Што се нас тиче даћемо све од себе да направимо што бољи резултат. Некад је потребно имати и мало спортске среће, а надамо се да ће овај пут она бити на нашој страни и да ћемо донијети трофеј у Бањалуку - истакла је Марковићева.

С. Марковић: Можемо боље од трећег мјеста

Одбојкашице БЛ Волеја на трећој позицији завршиле су регуларни дио шампионата. Сара Марковић признаје у њеној екипи нису најзадовољнији тим исходом.

- Нисмо баш задовољни, сигурно заслужујемо и можемо много боље. Старт сезоне није био најбољи, изгубили смо битне бодове и то је допринијело да завршимо на трећем мјесту. На нама је да ову сезону побједнички приведемо крају и завршимо на што бољој позицији - рекла је Марковићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана