У НБА ништа ново: Никола Јокић и трипл-дабл

ГС
Foto: Танјуг/АП

Дерби најбољих тимова Запада и Истока завршен је тријумфом Денвера над Бостоном 123:111, Никола Јокић наставља надмоћне партије, уписавши девети трипл-дабл у сезони - 30 поена, 12 скокова и 12 асистенција.

Денвер је у својој "Бол" арени дочекао тим са најбољим скором у НБА лиги и прошлогодишњег финалисту Бостон селтиксе, који су ове сезоне препознатљивији по одличном шуту, него по одбрани. 

Тај шут са дистанце није служио "Келте", који су погодили свега 27%, односно 9/22, док су домаћини били више него импресивни са невjероватних 56% (17/30) за три.

Селтикси као да се нису појавили на терену. Нису припријетили ни у једном тренутку меча, такод а су Нагетси лагано извојевали велику побједу, преноси РТС.

Двоструки узасопни МВП лиге Никола Јокић граби ка трећем узастопном признању надигравши једног од главних конкурената, Бостоново крило Џејсона Тејтума. "Џокер" је уписао девети трипл-дабл са 30 поена, 12 скокова и 12 асистенција. На то је имао фасцинантних 77% шута из игре - 10/13, од чека 2/2 за три, 8/11 за два, а непогрешивих 8/8 са пенала. 

У једној од оних утакмица кад је читава екипа расположена Брус Браун је забиљежио 21 поен, Мајкл Портер Џуниор 19, Ерон Гордон 18 уз шест скокова и седам асистенција, Боунс Хајланд је стао на 17 поена.

Носећи тандем Бостона је пружио своје, али није имао адекватну подршку. Џејлен Браун је убацио 30, Тејтум 25 поена, али сем њих једино је двоцифрени био још Дерик Вајт са 13 поена.

Денверу је ова побједа била врло важна због велике борбе за прво мјесто Запада. Са 24-12 беже Њу Орлеанс пеликансима за једну побједу. Бостону овај пораз не мијења много, и даље имају први скор на Истоку и читавој лиги са 26-11.

Наредни ривал Нагетсима су Минесота тимбервулвси. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана