У Лакташима почео Европски јуниорски џудо куп

Д.Р.
Foto: ГС

ЛАКТАШИ- У Лакташима је свечано отворен Европски јуниорски куп у џудоу.

Очи цијеле Европе бар што се тиче овог спорта упрте су у дешавања у Републици Српској, а како и не би када су у Лакташима окупљени најбољи млади борци са Старог континента.

Такмичари долазе из 24 земље - њих укупно 230!

Свечано је било и на самом отварању, а Огњен Павловић, предсједник Џудо савеза Републике Српске није крио задовољство, али ни амбиције.

- Морам да вам откријем да честитке за организацију већ пристижу са свих страна, из цијелог џудо свијета. Могу слободно да кажем да је ово што смо ми организовали у Лакташима на нивоу сениорског европског првенства и, што бих крио, то ће нам и бити циљ у наредном периоду. Прије свега да купови за млађе категорије буду традиција у Републици Српској, а онда да дигнемо љествицу и организујемо шампионате и за сениоре - рекао је Павловић који није пропустио прилику да се захвали на помоћи у организацији домаћину, градоначелнику Лакташа Мирославу Бојићу, колеги Браниславу Црногорцу, предсједнику Џудо савеза БиХ, Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске и посебно Милораду Додику, српском члану Председништва БиХ.

Марио Ђуран, помоћник министра породице, омладине и спорта Републике Српске такође је присуствовао свечаном отварању Европа купа у Лакташима и био фасциниран виђеним.

- Добро дошли у Републику Српску! Заједно са нашим џудо савезом одрадили смо огроман посао и зато ово све изгледа феноменално. Надам се да ће овакви догађаји у будућности постати традиција за Лакташе, Бањалуку и Републику Српску - изјавио је Ђуран и пожелио срећу свим такмичарима, који су одмах потом изашли на татамије.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана