У Катар смију само вакцинисани: Ново правило на Свјетском првенству узбуркало јавност

ГС
Foto: Агенције

Још увијек није познато да ли ће та одредба бити мијењана до почетка Мундијала 21. новембра.

Предстојеће Свјетско првенство у Катару ће бити историјско!

Играће се у новембру и децембру, неће бити алкохола на стадионима, а ФИФА је увела и ново правило за офсајд послије којег фудбал никад неће бити исти.

Али то није све – сада би за Мундијал у Катару могло да буде “уведено” још једно ново правило, а које се тиче играча који нису вакцинисани против корона вируса. И не, за то правило ФИФА није крива!

Биће ово прво Свјетско првенство које се игра од почетка пандемије, па ће стога и нека нова правила и смјернице морати да постоје не би ли репрезентације за то могле да се припреме.

Због дугих сезона, али и пандемије, ФИФА је дозволила да репрезентације на Свјетско првенство воде по 26 умјесто 23 фудбалера, а сада је познато и шта ће бити са невакцинисаним играчима.

Како јављају британски медији, сви играчи који нису вакцинисани, по уласку у Катар ће морати да иду у петодневну самоизолацију.

Организатори турнира су у уторак потврдили да су тренутни услови уласка у Катар такви да сви страни држављани који нису вакцинисани морају да иду у изолацију од 5 дана, па ће и због тога одређени фудбалери вјероватно морати у карантин.

Британски “Телеграф” наводи који су то играчи у Премијер лиги који тренутно нису вакцинисани, а сумња се да су међу њима Нголо Канте, Рубен Лофтус Чик, Кристијан Бентеке, Еберечи Езе…

Није познато да ли ће Катар до почетка Мундијала 21. новембра мијењати своја правила о уласку у земљу, али то не би требало да много утиче на репрезентацију Србије чији играчи протеклих мјесеци без проблема наступају у најразличитијим дијеловима Европе и играју међународна такмичења. У сваком случају, ако се ово правило не буде мијењало, селектори бар неких од 32 репрезентације ће морати да се и на то прилагоде, пише Мондо.

Србија ће у Катару играти против Бразила, Камеруна и Швајцарске, а два сусрета одиграће на стадиону “974” који је направљен од контејнера.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана