У Дрвару првенство Србије и БиХ у параглајдингу

ГС
У Дрвару првенство Србије и БиХ у параглајдингу

У Дрвару ће од 8. до 13. августа бити одржано параглајдинг државно првенство Србије и БиХ "Десант на Дрвар", рекао је за Срну Жељко Овука из Ваздухопловног савеза Србије, које је и организатор овог великог и значајног такмичења.

- Поред тога што је ово тест такмичење за Параглајдинг свјетски куп, ово је државно првенство Србије и БиХ. Очекује нас јако такмичење, јер је временска прогноза за свих пет дана такмичења одлична - рекао је Овука.

Он је истакао да је трећи пут заредом ово такмичење постало традиционално у дисциплини прелет параглајдером, а захваљујући претходним добрим организацијама и терену, ове године долази 70 пилота из БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Бугарске, Кине, Кореје, Италије, Казахстана и САД.

Овука је истакао да је доста људи укључено у саму организацију око такмичења, те да се трке могу пратити и путем вебсајта "lt.flymaster.net", с обзиром на то да се за ово такмичење користи најсавремрнија сателитска опрема.

- Полетишта ће бити на Крушковцу, брду изнад Дрвара, као и брдо Корита. Трке ће бити од 60 до 100 километара у свим правцима са циљевима у Гламочу, Босанском Петровцу, Санском Мосту и Ливну. Ваздушни простор је резервисан само за ову манифестацију од Бихаћа до Ливна и источно до Кључа - нагласио је Овука.

Он је рекао да је овом такмичењу подршку пружила Влада Србије, општина Дрвар, Параглајдинг клуб "Дрвар", а главни организатор такмичења је Ваздухопловни савез Србије.

Овука је рекао да је за пилоте организовано и дружење, током којег ће такмичари моћи да се упознају са историјом, културом и природним љепотама Дрвара.

- Захвални смо домаћинима и грађанима Дрвара за гостопримство и љубазност и гледаћемо да ову традицију не прекидамо. Надамо се да ће Дрварчани уживати у ономе што ће виђати наредних дана на небу изнад Дрвара - поручио је Овука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана