Одушевљење у ФК Слога и Добоју: Показаћемо да смо заслужено у елити

Дарко Пашагић
Одушевљење у ФК Слога и Добоју: Показаћемо да смо заслужено у елити

ДОБОЈ - Вијест да ће фудбалери Слоге у наредној сезони играти у Премијер лиги примљена је са одушевљењем на стадиону “Луке”, али и у цијелом Добоју.

Иако је већ десетак посљедњих дана било извјесно да ће тако и бити, чекала се ипак званична потврда, што потврђују и ријечи шефа стручног штаба Добојлија Зорана Ћургуза.

- Сигурно да нам је свима веома драго што смо постали премијерлигаши. Истина било би љепше да смо у елиту БиХ ушли као шампиони, али о одлуци да играмо у елити нема ко шта да замјери. Добој, као град и Слога, као клуб су то заслужили и показаћемо да смо се заслужено нашли у пробраном друштву - рекао је Ћургуз.

Ишчекујући зелено свјетло Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске Добојлије су прије три дана почеле припреме.

- Када се све погледа, већ смо закаснили са почетком рада, јер првенство почиње 16. јула. Оно што је најважније већ смо обавили неколико тренинга и познат је и план припрема. Већ у петак играмо контролни меч против Тузла ситија, покушаћемо да се договоримо и о сусрету са Сарајевом. Крајем мјесеца планирано је да одемо на десетодневне припреме на Златибор, гдје бисмо одиграли двије или три утакмице - наставио је Ћургуз.

Играчки кадар у односу на прошлу сезону биће знатно промијењен. Са шест играча из прошле сезоне није постигнут договор о наставку сарадње и они су напустили “Луке”. То су Стефан Јањић, Давид Хрубик, Давид Кнежевић, Вања Кнежевић, Харис Џаферовић и Горан Шујић.

- У наше редове стигло је већ пет новајлија. Давид Чолић је дошао из Леотара, док је Лео Јанковић стигао из Посушја. Наш нови члан је најбољи стријелац Прве лиге Републике Српске из прошле сезоне Александар Жижак, а са њим из Љубића је стигао и Стефан Радаковић. Појачали смо се и са некадашњим фудбалером Жељезничар Спорт тима, а потом Радничког из Крагујевца Миланом Милановићем, момком који има искуство играња у Серији А - истакао је Ћургуз.

Искусни стручњак је нагласио да ту није крај појачањима.

- Објективно да бисмо направили екипу која ће бити толико, колико конкурентна морамо довести још четири пет фудбалера. Ријеч је о крилним играчима, нападачу и једном везном фудбалеру. Покушаћемо да и њих доведемо у Добој до краја седмице и да тако сви заједно радимо на склапању добитне комбинације за премијерлигашко друштво - додао је Ћургуз.

Стадион

Шеф стручног штаба Слоге Зоран Ћургуз је рекао да би било идеално да Добојлије у прва два кола буду гости.

- То би нам омогућило још три додатне седмице да завршимо све послове које смо започели на стадиону “Луке”. У току је изградња клупске зграде са свим потребним пратећим објектима за овај ранг такмичења. Реновирају трибину, постављају нове столице, ускоро почиње и постављање крова, али и изградња свечане ложе са 30 мјеста. У првој сезони немамо обавезу, имамо рефлекторе, али вјерујем да ће и то бити веома брзо у процесу реализације - рекао је Ћургуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана