У добојском клубу нису у потпуности задовољни сезоном: Лошији пласман због повреда

Дарко Драгичевић
Foto: Агенције

ДОБОЈ - Иза рукометаша Слоге је изузетно напорна сезона у којој су на крају играли финале Купа Републике Српске, док су у првенству БиХ завршили на деветој позицији.

Тренер Дејан Василић истиче да није у потпуности задовољан сезоном.Екипа је имала великих проблема с повредама које су и те како утицале на партије и смањиле су ширину у играчком кадру.

Наравно, не треба заборавити ни чињеницу да је екипа готово комплетну сезону била „подстанар” у Осјечанима, те да је била принуђена да путује на сваки тренинг и утакмицу.

.- На почетку сезоне смо имали циљ да будемо у горњем дијелу табеле првенства, тако да нисам  у потпуности задовољан. Ипак, постоје објективни разлози за слабији пласман. Осим чињенице да смо тренирали и већи дио мечева играли у Осјечанима, имали смо великих проблема с повредама и то је избацило екипу из ритма. Имали смо малу кризу због смањене ротације, али смо на крају изборили опстанак - рекао је тренер Дејан Василић.

Слога је током сезоне остајала без кључних играча, тако да су ван строја били Бојан Тулендић, Станко Станковић, Данило Ристић, Владан Марковић, док је и голман Милутин Богдановић пропустио мечеве због смртног случаја. Ипак, екипа је показала квалитет и на финалном турниру Купа Републике Српске.

- Мене радује што је ова екипа показала карактер и да се никад не предаје. Успјели смо надокнадити минус пет у финишу првог полуфинала против Леотара који је европска екипа. Затим смо имали среће код седмераца. Ристић је већ у том дуелу зарадио повреду, али је желио да игра финале. Против Борца смо се сјајно држали. Били смо у игри до половине другог дијела, кад се осјетио умор због кратке ротације и искључења Ристића - додао је Василић.

Ипак, у Добоју имају разлога за задовољство. И ове сезоне су афирмисали неколико младих играча. Немања Пештић је прошле сезоне прешао у Партизан, а ове је своју шансу искористио Дарио Ђенадија.

- Показало се да смо добра средина за афирмацију младих играча. Пештић је након сезоне у Слоги отишао у Партизан, а сад је добио и позив за репрезентацију БиХ. Ове сезоне је, посебно у другом дијелу, „експлодирао” Дарио Ђенадија. 

Сјајне партије су му донијеле позив у олимпијски тим Србије. Заиста је све заслужио јер је ријеч о одличном момку и врхунском рукометашу. Шансу су добили и наши момци Владан Марковић и Никола Стјепановић који су показали да на њих можемо да рачунамо у будућности - истакао је тренер Василић.

Загреб жели Ђенадију

У Рукометном клубу Загреб помно прате све таленте из БиХ. Тако им је након Милоша Коса веома интересантан и Дарио Ђенадија, нови члан олимпијске репрезентације Србије.

У Загребу су заинтересовани да младог бека доведу већ у наредном прелазном року и тако добију играча за будућност. Сјајне партије у тек завршеној сезони су најбоља препорука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана