У добојској Слоги спремни за наставак прволигашке сезоне: Битка за врх отворена до краја

Дарко Пашагић
У добојској Слоги спремни за наставак прволигашке сезоне: Битка за врх отворена до краја

ДОБОЈ - У табору јесењег вицешампиона Прве лиге Републике Српске, Слоге, са великим амбицијама дочекују други дио првенства у којем имају јасан циљ - да се на добојском стадиону “Луке” од наредне сезоне први пут игра премијерлигашки фудбал.

Два бода заостатка иза водеће Крупе, бод више од новоградске Слободе и три од Сутјеске дају наду изабраницима Зорана Ћургуза да ће у томе успјети, мада је и атмосфера у клубу, али и граду Добоју зрела да овај град коначно добије члана фудбалске елите БиХ.

- Сам поглед на табелу показује да ће битка за прво мјесто до краја бити отворена. Што се нас тиче, док год постоји шанса, нећемо одустајати од циља, а чини се да ће борба за трон бити никад занимљивија, јер су уз нас кандидати за пласман у Премијер лигу још Крупа, новоградска Слобода и Сутјеска - нагласио је Ћургуз.

Током зимског прелазног рока Добој су напустили фудбалери који су имали мању минутажу, а доведена су четири појачања, која имају искуство играња не само у Првој лиги Републике Српске већ и у премијерлигашкој конкуренцији.

- Наши нови играчи постали су Стефан Јањић, Давид Хрубик, Бојан Марковић и Адонис Билал. Све су то провјерена имена, која имају доста искуства и сигурно би могли да буду превага у прољећним биткама - наставио је Ћургуз.

Слога је током припрема одиграла шест контролних утакмица у којима је стручном штабу био циљ да види гдје су у односу на екипе из истог, али и вишег ранга.

- Играли смо против два премијерлигаша, три федерална прволигаша и једне екипе из наше лиге. Забиљежили смо четири побједе и два пораза, али оно што нам је било много важније је чињеница да смо кроз ове утакмице могли да видимо наш ниво физичке спреме у односу на ове јаке ривале. Могу да будем задовољан приказаним, јер је евидентно да смо већину голова примали у наставку сусрета, када су за нас играли фудбалери који би у наставку сезоне требало да имају мању минутажу - рекао је Ћургуз.

Искусни стручњак је рекао да његовој екипи распоред у уводним колима није баш наклоњен.

- Прва два кола имамо два јако незгодна гостовања, прво против зворничке Дрине, а потом гостујемо у Фочи код директног ривала. Послије тога долазе нам на ред нешто лакше утакмице, а оно што је јако добро је да ћемо у наставку сезоне бити домаћини и Крупи и Слободи - додао је Ћургуз.

Инфраструктура

Стадион “Луке” у овом тренутку не испуњава све потребне услове за одигравање премијерлигашких утакмица, али тренер Слоге Зоран Ћургуз вјерује да ће у случају пласмана његових изабраника у Премијер лигу све бити урађено на вријеме.

- Планирано је да се поставе столице на још једну трибину и да се једна наткрије, као и да се направи 150 квадрата пратећих објеката, међу којима су и свлачионице. Оно што је добро у овом тренутку је да прве сезоне када уђете у елиту БиХ не морате имати рефлекторе, тако да ћемо о томе имати времена касније да размишљамо - нагласио је Ћургуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана