У Брчком стасавају асови

Г.С.
У Брчком стасавају асови

БРЧКО - Припреме за 19. рукометни Локомотива куп у Брчком приводе се крају. Сјајним радом у протеклом периоду овај међународни турнир добио је вриједно признање па се једини из земаља бивше Југославије налази у календару Европске рукометне федерације.

У Брчком су тако гостовале екипе из Француске, Италије, Словеније, Словачке, Мађарске, Хрватске, Србије, БиХ, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Грчке, Украјине и Израела. Сви они су са пуно лијепих успомена напуштали Брчко и увијек се радо враћају, о чему свједоче и пријаве за овогодишњи турнир.

- Клубови који су долазили на турнир у Брчко нам се увијек радо враћају, што нам је највеће признање, јер значи да смо били добри домаћини и да им је на нашем такмичењу било лијепо. Иако нам је била жеља да смањимо број екипа како би турнир био квалитетнији, велико интересовање нас је “натјерало” да не скраћујемо и очекујемо око 50 екипа ове године. Овај турнир је једини у календару ЕХФ-а за млађе категорије и поносни смо на ту чињеницу, тако да ћемо се потрудити да и ове године све прође у најбољем реду - истакла је Звјездана Недић.

Локомотива куп ће ове године бити одржан од 15. до 17. децембра, а такмичење ће се одвијати у три старосне категорије и то дјечаци 2007, 2009. и 2011. годиште. Многи од њих ће сигурно сањати да направе каријере као и играчи који су прошли турнир кроз протеклих 18 година.

- Поносни смо на чињеницу да је много рукометаша који су прошли наш турнир заиграло на врхунском нивоу и да су направили сјајне каријере. У Брчком су тако играли, између осталих, Борут Мачковшек, Богдан Радивојевић, Мануел Штрлек, Домен Макуц, Јовица Николић, Домагој Кузмановић, Лука Перић, браћа Бурић и још многи. Такође, треба да напоменем да је и тренутно најбоље рангирани ЕХФ судијски пар Бојан Лах/Давид Сок више пута судио на нашем такмичењу кад су почињали своје каријере - додала је Недићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана