РК Борац: Нема попуста за бившег тренера, у Борику се ми питамо

Дарко Драгичевић
Foto: Д.Драгичевић

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца у дербију 8. кола првенства БиХ дочекују Слободу (17 часова), коју води бивши тренер и играч бањалучког клуба Мирко Микић.

Тузлаци након лошег старта играју све боље тако да у Борик долазе да наставе успјешну серију. У дуелу против Челика тренер Мирко Микић је одморио неколико играча, али у Борцу истичу да желе овјерити побједу са гостовања против Слоге.

– Имали су више времена за одмор, али ни наше гостовање у Добоју није било далеко. Мислим да то неће бити превага. Ми се питамо у Борику и нема сумње да ћемо ићи на побједу. Доста нам значи побједа коју смо остварили у Добоју, пробили смо лед на гостовањима . Нема екипе која ће отићи тамо и наиграти се рукомета, тако да нам је тај тријумф био врло битан за самопоуздање – рекао је Никола Ивановић, бек Борца

Јан Сивка вјерује да његов тим може да направи квалитетан резултат.

– Мислим да смо се добро припремили за утакмицу, добро смо радили на тренинзима, тако да идемо на побједу и мислимо само на освајање два бода– рекао је Сивка.

Рукометаш из Словеније је затим упоредио и два првенства у којима је играо.

– Нема велике разлике у самој игри. Овдје је доста теже узети бодове на гостовањима. Екипе имају јак домаћи паркет, велику подшрку навијача и то је оно што ми се заиста свиђа у односу на Словенију јер је изазовно играти у таквим атмосферама, рекао је крилни играч.

У Бањалуку се враћа Мирко Микић, који је готово читаву каријеру провео у Борцу, а сад ће бити на супротној страни , па је новинаре интересовало да ли ће добити поклон од бившег клуба.

– Поклон ће бити два бода за Борац – уз осмијех је рекао Дамир Хасановић, спортски директор, а онда је наставио у озбиљном тому - Слобода је директни конкуреат у борби за врх Уложили су новац довели квалитетног тренера и играче и након лошијег старта су дигли форму, тако да очекујем добру утакмицу. Ми се увијек концентришемо на нашу игру, ко год да је противник. То што они најављују да ће ићи на побједу је спортски. Лига је таква да свако свакога може да побиједи. Лично имам велико поштовање према Микићу који је много урадио за овај клуб и као играч и као директор и као тренер, и само током 60 минута меча бићемо ривали.

Други дерби се игра у Требињу гдје ће Леотар да угости добојски Слогу (17 часова)

-Очекује нас изузетно тешак меч, јер је Слога квалитетан противник и сигурно је да се неће предати на гостовању. Ипак уз подршку наших навијача надам се најбољем и побједи- истакао је Павао Павичић, рукометаш Леотара.

Парови: 17. часова: Борац – Слобода, Леотар – Слобода, субота: 17.30 Чапљина – Извиђач, 18. Челик –Коњух, Грачаница – Горажде , 19. Херцеговина – Маглај, недјеља: 19. 00 Криваја –Вогошћа.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана