У Борцу влада притајени оптимизам: Напашћемо и у Торшавну

Дарко Пашагић
У Борцу влада притајени оптимизам: Напашћемо и у Торшавну

БАЊАЛУКА - Иако имају предност од 2:0 из првог меча првог кола квалификација за Лигу конференције против Б36 Торшавна, из табора Борца поручују да на реванш (сутра, 19 часова) одлазе са жељом да поново играју нападачки и у великом стилу дођу до друге рунде овог такмичења.

 

У првом мечу одиграном у Модричи Бањалучани су показали да су бољи ривал и могли су да остваре и убједљивију побједу, али истичу да их то неће успавати пред гостовање на Фарским острвима.

- Опуштања неће и не сме бити. Неписано фудбалско правило гласи да резултат 2:0 зна бити “шкакљив” и због тога сам сигуран да нас очекује тешка утакмица. Реванш меч играмо на вештачкој трави. На њој они већ дуго играју, навикли су се и иако имамо лепих 2:0 из првог меча, то је резултат који се тешко брани. На Фарска острва идемо да одиграмо нападачки фудбал, нећемо се повући и бранити резултат, него ћемо играти као да је 0:0 - поручио је Драган Шарац, асистент Ненада Лалатовића.

Бањалучани су свјесни да ће домаћин морати да игра знатно офанзивније што би требало да буде њихова шанса.

- Посебну пажњу морамо да обратимо на њиховог најбољег стрелца Брајана Јакобсена који није играо у првом мечу у Модричи, а сада би требало да буде спреман за реванш. Биће доста нижа температура него код нас, предвиђа се између осам и 15 степени, што је огромна разлика у односу на ове наше временске прилике. Оно што је добро немамо повређених играча, сви су у погону и орни и спреми. Сви дишу као један, атмосфера је феноменална и са великим оптимизмом одлазимо на реванш - додао је Шарац.

Искусни дефанзивац Никола Андрић, који је овог љета стигао на Градски стадион, увјерен је да ће Борац елиминисати прошлогодишњег освајача тамошњег купа.

- Прво полувријеме смо добили, сад нас чека друго полувријеме. Као и у први меч, улазимо максимално. Тада смо славили 2:0, а надам се да ће тако бити и у реваншу. Даћемо све од себе и на терену ћемо се показати - поручио је Андрић.

Старт у Модричи

Фудбалски савез БиХ потврдио је замјену домаћинства Борца и Слоге у првом колу Премијер лиге БиХ. Као што је познато, требало је да Бањалучани дочекају Добојлије на стадиону “Млакве” у Новом Граду, али су тражили да им се изађе у сусрет и да Слога буде домаћин. Међутим, и Добојлије неће моћи играти на свом стадиону “Луке” због реконструкције терена, тако да ће се овај сусрет одиграти у понедјељак од 20 часова на стадиону “Др Милан Јелић” у Модричи, а домаћин ће бити Слога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана