У Борцу имају јасну идеју пред реванш у Купу БиХ против Тузла ситија (16): Калкулација нема, побједом у полуфинале

Дејан Марић
У Борцу имају јасну идеју пред реванш у Купу БиХ против Тузла ситија (16): Калкулација нема, побједом у полуфинале

БАЊАЛУКА - По други пут овог прољећа побиједити Тузла сити, проћи у полуфинале Купа БиХ, потврдити добру форму у другом дијелу сезоне и сигурним корацима наставити ка примарној клупској амбицији европској визи, је план фудбалера Борца у данашњем реваншу четвртфинала Купа БиХ против неугодних Тузлака (16 часова).

Ученици Немање Миљановића већ су направили велики корак ка пласману међу четири најбоља састава, пошто су прву битку добили минималцем (1:0). Па ипак, свјесни су у Платоновој да је то “танак” капитал и да против екипе са тако квалитетним и широким ростером те тренерским лисцем Хусрефом Мусемићем на клупи, нема мјеста калкулацијама.

А зашто би и калкулисали када су у преостала три прољећна окршаја уписали два тријумфа и реми. На “Пецари” је пао Широки Бријег, на Градском стадиону Вележ, док је на “Кошеву” плијен подијељен. Овакве игре и резултати против јаких ривала улијевају оптимизам да Бањалучани могу наставити јуриш ка циљу.

- Пред нама је захтјевна утакмица против једне од најбољих екипа у лиги. Имамо предност из прве утакмице, али од старта нећемо да калкулишемо. Морамо да покажемо побједнички менталитет. Нећемо тражити реми, желим да добијемо утакмицу и прођемо даље - јасан је Миљановић.

Шеф струке је позвао на опрез јер, како каже, Тузлаци немају шта да изгубе. С друге стране, апострофирао је чињеницу да његови ученици овог прољећа играју добро.

- Иза себе имамо четири утакмице у овој полусезони и нисмо доживјели пораз. Три тријумфа и један неријешен резултат против изузетно тешких противника. Надам се да ћемо и данас показати зрелост и знање да остваримо добар резултат - закључио је Миљановић, који неће моћи да рачуна на повријеђеног Љубишу Рељића, те Обрена Цвијановића и Горана Бркића који немају право наступа.

У истом тону је говорио и Александар Субић, искусни лијеви бек, који се нада јаком вјетру у леђа са трибина.

- Спремни смо. Имамо добар низ па реванш дочекујемо у добром расположењу. Позивам навијаче да се одазову у што већем броју, јер нам њихова подршка пуно значи - нагласио је Субић.

Парови

Сви реванш мечеви четвртфинала Купа БиХ на програму су данас, а састају се: Слобода - Сарајево (14 часова, прва утакмица 0:2), Игман - Звијезда Градачац (14.30, 3:0), Борац - Тузла сити (16, 1:0), Широки Бријег - Вележ (18.30, 0:4).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана