У Бимал Јединству спремају се за нову сезону: Децембар за велике одлуке

Дејан Кондић
У Бимал Јединству спремају се за нову сезону: Децембар за велике одлуке

БРЧКО - У редовима најтрофејнијег одбојкашког колектива у БиХ Бимал Јединства интензивно се спремају за нову сезону. Клуб се након турбулентног љета стабилизовао и екипа ће бити спремна за предстојеће изазове.

“Принцезе” су посљедње од свих премијерлигашких екипа почеле са припремама. Одбојкашице су у погону тек од 20. августа. Усљед финансијских проблема екипа је претрпјела велике промјене. Клуб су напустиле Сара Глибић, Маријана Кнежевић, Вера Костић, бразилска интернационалка Естер, док је Ајла Омерхоџић “окачила патике о клин”. Некадашњи либеро Бимал Јединства сада заједно са дојучерашњим помоћником бившег првог тренера Радмиле Марковић (отишла у Њемачку), Сандром Митровић предводи нови млади тим.

- Из прошле сезоне су остале само четири играчице. Остало су све наше, дјевојчице, које смо прикључили првом тиму. Нисмо никога доводили и нећемо. У овом саставу бићемо бар до децембра, а тада ћемо размотрити да ли ћемо доводити појачања. Видјећемо како ће се ове дјевојке показати, да ли ћемо са њима изгурати до краја или ћемо некога довести да нападнемо и титулу или евентуално правити екипу за наредну сезону - открила је Омерхоџићева.

Ајла и Митровићева имају исте погледе на екипу, а поклапају им се планови и за будућност.

- Скоро сам изашла из играчких патика и превише сам пристрасна. Никоме не признам да може бити бољи од мојих дјевојака. Без обзира на то што смо промијенили састав, ми смо Бимал Јединство и гдје год да се појавимо и против кога год да играмо у лиги, ми смо фаворити. Ја то тако гледам, јер заиста радимо напорно. Изгледа да је нама потребно да се налазимо у тешкој ситуацији да бисмо се дигле и дале максимум на сваком мечу. Не размишљамо о борби за опстанак, већ о нападу на сам врх, односно да будемо међу прва три тима - поручила је Омерхоџићева.

До старта првенства Бимал Јединство ће имати још двије провјере у којима ће настојати да додатно подигну форму. Одиграће реванш против Куле Градачац, а такође ће одмјерити снаге и против Орашја.

Бимал Јединство је најтрофејнија екипа у БиХ, која је са пуно успјеха наступала и на међународној сцени, док је изњедрила и бројне асове и сигурно је да заслужује већу подршку.

Четири провјере

Бимал Јединство је у досадашњем дијелу припрема одиграло четири контролна меча. Три дуела су имали у Бањалуци на “Борац купу”. Брчанке су оствариле један тријумф (против домаћина) и два пораза. Затим су поражене од Куле Градачац.

- Битан нам је био тај турнир у Бањалуци да видимо гдје смо и колико још морамо да радимо до почетка сезоне. Задовољни смо, а и даље радимо на неким финесама - нагласила Омерхоџићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана