Турски кошаркашки савез иде на суд против ФИБА-е

ГС
Турски кошаркашки савез иде на суд против ФИБА-е

Кошаркашки савез Турске није био задовољан послије меча са Грузијом и одлучили су да кровну организацију ФИБА изведу на суд због арбитраже дуела.

Много буре изазвала су дешавања у финишу, али и послије меча између Турске и Грузије која је прије два дана одиграна у Тбилисију.

Грузијци су пред својим навијачима тријумфовали послије продужетка са 93:88, али су Турци имали много примједби на одлуке судија, али и због инцидента послије меча када су, како је наведено, Фуркана Коркмаза напала тројица противничких играча.

Наравно, Кошаркашки савез Турске се затим обратио ФИБА, али њихове примједбе нису уважене, па је данас услиједила нова реакција из Турске.

Турски кошаркашки савез (ТБФ) саопштио је данас да намјерава да се обрати Суду за спортску арбитражу (ЦАС) против ФИБА која је одбацила њихов протест због изгубљене 22 секунде у утакмици против Грузије.

''Као Турски кошаркашки савез, осуђујемо одлуку да се одбаци приговор на грешку у правилу на крају меча и изгубљено вријеме од 22 секунде. Не прихватамо ову одлуку ФИБА којом је приговор одбијен.

Тражићемо сва наша права у вези са одлуком донијетом на Међународном суду за спортску арбитражу (ЦАС). Мислимо да ће европска кошарка погоршати своју садашњу позицију ако ФИБА, која има главну ријеч у управљању кошарком у Европи, не створи фер климу за управљање'', наводи се у саопштењу.

ФИБА је пресудила да и поред грешке у мјерењу времена репрезентација Турске ''није пружила довољно доказа'' да би то промијенило исход утакмице.

ФИБА још увек истражује инцидент између Коркмаза и противничлких играча. ТБФ је рекао да ће се повући са турнира ако снимци инцидента не буду објављени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана