Турнир пријатељства Горан Крсмановић: ККИ Врбас бољи од Руса

Милан Зубовић
Турнир пријатељства Горан Крсмановић: ККИ Врбас бољи од Руса

БАЊАЛУКА - Играчи Кошаркашког клуба инвалида Врбас побиједили су КК Крила Барса из руског града Казањ 73:64 (16:15, 19:14, 22:22, 16:13) у првом мечу Турнира пријатељства Горан Крсмановић.

Велика борба се водила у овом сусрету у којем су се екипе смјењивале у вођством током првог полувремена. У трећем периоду ККИ Врбас је показао свој квалитет и у два наврата имао плус 13 (51:38, 53:40). Ништа се није промјенило ни у посљедњих 10 минута и на крају је домаћин славио са заслужених 73:64.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Адемир Демировић са 36 поена, а у пораженој Васили Кочеков је дао 28 поена од чега су биле двије тројке.

По окончању сусрета обављено је свечано отварање, присутнима у дворани Обилићево обратили су се предсједник ККИ Врбас Маринко Умичевић, потом Соња Давидовић, изасланик предсједника Републике Српске Милорада Додика и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Овом треба додати да су Повељу о сарадњи ККИ Врбас и Крила Барса потписали Маринко Умичевић и Сергеј Чистов, а делегација клуба из Русије уручила је поклоне Маринку Умичевићу, Драшку Станивуковићу и Соњи Давидовић. Нова спортска колица, поклон Младена Миланковића Каје играчу Врбаса Ненаду Ритану уручио је Маринко Умичевић.

До краја турнира још играју: ККИ Врбас - селекција Бијељина/Градишка и КК Крила Барса - селекција Бијељина/Градишка.

У ревијалном програму наступили су плесна група Блок и АНИП Веселин Маслеша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана