Трофеј побједника Свесрпског купа не мијења власника

Дарко Драгичевић
Трофеј побједника Свесрпског купа не мијења власника

ЛАЗАРЕВАЦ – Рукометаши Војводине наставили су своју доминацију на Свесрпском купу. Новосађани су у великом финалу савладали бањалучки Борац 37:28 (18:13) и тако на најбољи начин крунисали сјајну годину иза себе.

Бањалучани су покушали да пруже што јачи отпор, али искуство и квалитет ривала, који је у овој години освојио и европски трофеј, су дошли до изражаја. Тако је чета Бориса Ројевића дошла до седмог трофеја. Код Новосађана најефикаснији је био Вукашин Воркапић са 11 голова, један мање на другој страни дао је Андреј Климавец.

За најбољег играча турнира проглашен је Лука Роган, голман Андреј Трнавац и стријелац Вукашин Воркапић 18 голова (сви из Војводине).

За Бањалучане је овај меч био сигурно велико искуство да виде гдје су тренутно у односу на екипе које играју значајну улогу у Европи.

- Војводина је европска екипа, велики клуб који расте и игра значајну улогу у међународним такмичењима што је и показала на овом мечу. Борили смо се колико смо могли, хватали прикључак, али се осјетио недостатак искуства и овако јаких мечева. Нама ће ово сигурно пуно значити да видимо на чему треба да радимо и гдје треба да напредујемо како би могли да се супротставимо оваквим екипама. Идемо на кратак одмор и да се што боље спремимо за други дио сезоне - рекао је након меча голман Борца Слађан Суботић.

У побједничком тиму игра и Бојан Рађеновић који је током каријере играо за Борац.

- За нас је ово историјска година коју смо крунисали освајањем Свесрпског купа. Можемо да будемо поносни на резултате и успјехе и трудићемо се да их наставимо и у новој години - истакао је Рађеновић.

У женском финалу Јагодина је у посљедњим секундама побиједила Борац 27:26. Код дама најбољи стријелац је Хелена Ћурић (девет голова), најуспјешнији голман је Дарјана Вуклиш (обје из Борца), а најбоља играчица је Срна Сукур (Јагодина).

- Носити се са Јагодином читаву утакмицу је добар резултат, показује да смо на правом путу и да напредујемо. Остаје жал што није крунисано трофејом у овом мечу којим смо завршиле годину - истакла је Јована Новаковић, рукометашица Борца

Медаље и пехаре рукометашицама и рукометашима Борца уручио је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

- Борац је напредовао и мушки и женски, Леотар је такође био, што може да нас радује. Борац очигледно има потенцијал да напредује и ако наставе са радом наши клубови, сигурно ће Војводина и Јагодина имати још веће проблеме – поручио је Умичевић.

Трансфер бомба - Ђорђић

Војводина је довела сјајно појачање за наставак сезоне. Репрезентативац Србије Петар Ђорђић нови је члан десетоструког шампиона Србије. Некадашњи играч Вецлара, Фленсбурга, Хамбурга, бјелоруског Мешков Бреста и Бенфике потписао је уговор са Новосађанима до јуна 2025. године. Рођеном Шапчанину ово ће бити први клуб у Србији. Раскинуо је уговор са лисабонским “орловима” који је важио до јуна 2025. године и ставиће се на располагање Борису Ројевићу за други дио сезоне, напад на дуплу круну у Србији и нокаут фазу Лиге Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана