Tрка за најбољег тенисера свих времена: Подаци кажу да је Ђоковић далеко испред Надала

ГС
Foto: Танјуг

Специјализована страница која се бави статистичким подацима у тенису Ultimate Statistic ажурирала је резултате на којима је Новак Ђоковић и даље најбољи тенисер свих времена.

 Иако се предност Ђоковића над ривалима "топи" након не баш сјајне 2022. године, Српски тенисер је још увијек далеко изнад Рафаела Надала.

Ђоковић је на првом мјесту "ГОАТ утрке" са 975 бодова укупно, док слиједе Роџер Федерер (933) и Рафаел Надал (882).У обзир су узета сва највећа достигнућа у свијету тениса, а то су поени на турнирима, ранкинг поени, Гренд Слем титуле, Мастерс титуле, титуле завршног Мастерса, ЕЛО ранкинг и бројни други подаци.

Ђоковићу у корист иде и рекорд на првом мјесту АТП листе. Ту је Српски тенисер провео 373 седмице, док је Федерер остао на 310, а Надал 209 седмица.

Иако смо то сви знали већ годинама, ова табела је само потврда да живимо у ери најбоље тројице тенисера свих времена који би били још доминантнији да није конкуренција била прежестока.

Вриједи нагласити да је иза "велике тројке" своје мјесто нашао Џими Конорс, а прате га још тројица Американаца Иван Лендл , Пит Сампартс i Џон Мекинро. 

 Најбољих 10 закључује Бјорн Борг Андре Агаси и Род Левер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана