Јокић ускоро надмашује Чемберлена, исписује историју по броју трипл даблова

Танјуг
Foto: Танјуг

ДЕНВЕР- Српски кошаркашки репрезентативац Никола Јокић остварио је трипл-дабл учинак у побједи Денвера у својој дворани у дуелу са Оклахом са 122:117, у наставку НБА шампионата.

Јокић је за 39 минута у игри имао 19 кошева, 16 скокова и 13 асистенција, а још пет кошаркаша Денвера имало је двоцифрен учинак, од који је наефикаснији са 22 поена био Мајкл Портер Јуниор.

Код гостију из Оклахоме, први стријелац био је Шај Гилгеус-Александер са 28 кошева, док је Алексеј Покушевски за 12 минута забиљежио само један скок.

Денвер сада има скор двије побједе и један пораз.

Другим трипл даблом у сезони у мечу против Оклахома сити тандера, Никола Јокић наставња да се пење на историјској љествици НБА лиге. Може ли импозантније поређење од оног да сте у рангу са Вилтом Чемберленом, једним од 10 најбољих играча свих времена.

Јокић се са 78. трипл даблова у каријери изједначио са Вилтом и ове сезоне, можда и већ у наредном мечу судећи по форми, може да постане центар са највише тих статистичких достигнућа у историји НБА лиге.

"Џокер" је у изјави послије меча упознат са тим податком и одговорио је на свој скроман начин, истичући да о томе није ни сањао.

"Увијек је лијепо када те упореде са највећима. То је кошарка, лијепо је. Увијек играм и радим оно што је потребно Мислим да смо игрли добро. Навијачи су били невјероватни", кратко и јасно је рекао Јокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана