Тринаестогодишња Софија гађа ка још већим успјесима

Srna
Foto: Srna

БИЈЕЉИНА- Бијељинка Софија Ракић, која је недавно оборила јуниорски и сениорски рекорд БиХ у стрељаштву, поручила је данас да јој је жеља да учествује и на већим такмичењима, због чега напорно тренира.

"До сада сам имала шест рекорда на нивоу БиХ, била сам првак у јуниорској и сениорској конкуренцији. Остварила сам значајне резултате и на неким турнирима, између осталог и у Београду. Ову годину започела сам добро - прва сам на државном првенству за сениоре", рекла је Ракићева новинарима након пријема у Градској управи у Бијељини.

Tринаестогодишња Софија, која је члан Стрељачког клуба "ТРБ" Бијељина, задовољна је постигнутим резултатима и нагласила да у клубу много тренирају, с обзиром на то да је стрељаштво јако захтјеван спорт.

"Тренирам тек нешто дуже од годину и по. Пошто се мој отац бави стрељаштвом, ја сам од малих ногу у стрељани и упознала сам много оних који се овим спортом баве на врхунском нивоу. Привукао ме је овај спорт, иако многи имају предрасуде", рекла је она.

Софија има жељу да учествује на већим такмичењима, а предстоји јој учешће на Јуниорском свјетском купу. Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, који је данас уприличио пријем за младу спортисткињу, рекао је да је Софија сјајна дјевојчица, која је понос свог града и за коју ће се тек чути. Петровић је рекао да је град спреман да буде домаћин такмичења у стрељаштву у већем формату, те напоменуо да турнир у прецизном гађању, у оквиру "Пантелинских дана", треба да добије више на значају.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана