Три важна бода Борца против Леотара: Лукић шах, Ајаз мат

Душан Репија
Три важна бода Борца против Леотара: Лукић шах, Ајаз мат

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца експресно су се вратили на тријумфални пут, пошто су у 23. колу Премијер лиге савладали Леотар са 2:0 и сигурним корацима наставили пут ка новом изласку на европску сцену.

Бањалучани су у сриједу имали ријетко лош дан, након вођства 1:0 поклекли су против Тузла ситија и на тај начин се опростили од борбе за трофеј у Купу БиХ. 

Па ипак, за поразом нису дуго туговали, него су против Требињаца доказали зашто су овог прољећа међу најбољим екипама лиге.

Чета Немање Миљановића дуел је отворила по идеалном сценарију, вођством већ у другом минуту, за које је главни “кривац” био Јово Лукић. 

Корпулентни нападач све је урадио како треба, намјестио се на шут и прецизним ударцем погодио мету. До одласка на одмор домаћин је повукао “ручну”, гост је у неколико наврата запријетио, међутим, без успјеха.

Други дио сусрета био је идентичан првом. Практично већ из прве прилике “црвено-плави” су поентирали и већ тада, у 50. минуту, практично отклонили дилеме око побједника. Овог пута стријелац је био Ферхад Ајаз. 

Прецизним ударцем са 18 метара стигао је до првенаца у Борцу и овјере врло важног тријумфа.

Бањалучани у наредној рунди гостују код Рудар Приједора, Требињци дочекују Сарајево.
 

Ово је трећи овосезонски окршај двије екипе, а Леотар је Борцу у два сусрета успио да откине бодове.

Рани гол Јове Лукића омогућио је “црвено-плавима” да од почетка наметну свој ритам, док је у наставку Ферхад Ајаз потврдио тријумф.

Борац пред репрезентативну паузу има 40 бодова на трећем мјесту на табели, а Леотар је девети са 20 поена.

У наредном колу, које је на програму првог викенда у априлу, Борац гостује приједорском Рудару, док Леотар дочекује Сарајево, преноси АТВ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана