Три клуба из Српске данас играју прве четвртфиналне мечеве Купа БиХ

Дарко Пашагић
Три клуба из Српске данас играју прве четвртфиналне мечеве Купа БиХ

БАЊАЛУКА - Три клуба из Републике Српске данас ће одиграти прве мечеве четвртфинала Купа БиХ, а први ће на терен од 13 часова фудбалери Рудар Приједора, који ће бити гости Тузла ситија на замјенском терену у Сребренику.

“Зелено-црни” су у осмини финала приредили велико изненађење елиминисавши Борац послије бољег извођења пенала, а на томе не желе да стану.

- Иако играмо с још једном екипом, која је у вишем рангу такмичења, желимо да послије Борца приредимо још једно изненађење и пласирамо се у полуфинале. Да ли ћемо у томе успјети остаје да се види, али је јасно да су пред нама двије веома захтјевне утакмице, а наша олакшавајућа околност јесте то што ћемо реванш одиграти на нашем терену. Премијерлигаш из Симиног Хана је фаворит бар на папиру, али нема предаје. У овом сусрету бићемо ослабљени, јер због картона не могу да играју капитен Немања Пекија и Александар Демоњић, док је повријеђен Виктор Сантос Емануел. Међутим, сигуран сам да ће сви који добију прилику дати све од себе да је искористе на најбољи могући начин - нагласио је шеф стручног штаба Рудар Приједора Бојан Круљ.

Три часа касније Радник, који је био освајач Купа БиХ у сезони 2015/16, на Градском стадиону у Бијељини угостиће актуелног шампиона Зрињски.

- Јасно је да су Мостарци апсолутни фаворити у овом двомечу, а оно што могу да тражим од својих изабраника је да пруже максимум у оба сусрета. Ако тако буде бићу задовољан без обзира на коначан исход. Имамо неколико ровитих фудбалера, а ван строја је сигурно Ненад Срећковић - нагласио је тренер Бијељинаца Велибор Ђурић, који је у играчкој каријери чак шест и по година био члана Мостараца.

Од 18.30 часова добојска Слога ће на стадиону “Др Милан Јелић” у Модричи бити домаћин актуелном браниоцу трофеја, мостарском Вележу.

- Још раније сам рекао да нисмо имали среће приликом жријеба, али шта да се ради. Познато је да нам је опстанак у Премијер лиги приоритет, али то не значи да ћемо ући без такмичарских амбиција у двомеч с Вележом. У овом сусрету биће комплетни, а једино чега се прибојавам јесте веома тежак терен. Међутим, надам се да ће све проћи у најбољем реду, јер би најмање желио да дође до повреде неког од актера утакмице - истакао је кормилар Слоге Зоран Ћургуз. 

Парови

У четвртфинални сусретима Купа БиХ данас се састају: Тузла сити - Рудар Приједор (13 часова), Радник (Бијељина) - Зрињски (16), Слога (Добој) - Вележ (Мостар) (18.30 часова). Синоћ су у Сарајеву играли Жељезничар и Звијезда (Градачац). Реванш утакмице четвртфинала Купа БиХ играју се 15. марта. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана