Три Јужноамериканца остају у Фудбалском клубу Текстилац: Божичић тражи још два појачања

Дарко Драгичевић
Foto: ФК Дервента

ДЕРВЕНТА - Нови тренер Текстилца Славиша Божичић је након друге контролне утакмице у којој је његов тим ремизирао против Алфа Модриче 2:2 преломио око Јужноамериканаца на проби.

Три фудбалера Густаво Гомеш, Оливеира де Мело и Маркос Соуса остаће у Текстилцу за наставак сезоне и са њима ће потписати уговоре.

Нови тренер очекује да до краја седмице напокон комплетира тим и да коначно крене са уигравањем. Стријелци на мечу са Алфа Модричом су били Дуспара и Јоловић.

- У ова два меча смо играли са комбинованим тимом како би видио с чим располажем у овом тренутку. Касно смо кренули с припремама и то нам ствара одређене проблеме, али покушавамо да их рјешавамо у ходу. Имамо одличне услове за рад, сјајне терене тако да сам задовољан како смо изгледали у овој фази. Дао сам шансу свим играчима и стекао сам слику о могућностима тима па смо одлучили да задржимо три играча за наставак шампионата - рекао је Божичић.

Са потписивањем Јужноамериканаца неће бити крај појачањима. У Дервенти су и голмани Игор Марковић и Михајло Дабић (бранио за Слогу), а траже се још два играча.

- Настојаћемо то да ријешимо до понедјељка како би од наредне седмице имали јасну слику око играчког кадра. Оно што тражимо је још један везни играч и нападач чиме бисмо комплетирали екипу за други дио сезоне у којој је први циљ опстанак. Имамо сад тест против Козаре и онда ћемо кренути са тражењем тима за прољеће - истакао је нови тренер.

Оно што посебно радује Божичића је младост његове екипе, као и начин на који се извршавају задате обавезе.

- Текстилац заиста може да се похвали веома квалитетним младим играчима. Наравно потребно је стрпљење да они стасају, али ако изузмемо најстарије Јоловића и Ђуричића просјек екипе је 20,1 година. То је нешто што свакако може само да донесе додатну енергију. Такође морам да похвалим и ове искусније играче. Умногоме су ми помогли и прави су примјер младима како треба да се приступи својим обавезама. Рекао бих да су они “војници клуба”, који на терену показују оданост - рекао је на крају Божичић.

Текстилац је јесењи дио сезоне завршио на 16. позицији са 14 бодова, тако да му у другом дијелу слиједи тешка борба за опстанак.

Козара наредни ривал

Фудбалери Текстилца нову провјеру имаће у суботу када им у госте долази Козара. Екипа из Градишке је у другој пријатељској утакмици савладала Борац из Козарске Дубице са 4:2. Стријелци за екипу из Градишке су били Дејан Глишић два пута, те Александар Малбашић, Срђан Беук. Двоструки стријелац за Борац био је Невен Бунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана