Три брата Рацковић Вишеград ХЕД воде ка титули

Дарко Драгичевић
Три брата Рацковић Вишеград ХЕД воде ка титули

ВИШЕГРАД – У новој сезони Рукометни клуб Вишеград ХЕД жели да освоји шампионску титулу у Првој лиги Републике Српске. Ка остварењу тог циља водиће га и браћа Рацковић.

Наиме, за сениорски тим овог прволигаша играју три брата Ђорђо, Лазар и Данило. Њих тројица су тренирала бројне спортове, али су се на крају скрасили у рукомету. Најстарији Ђорђо је тренутно једна од узданица Вишеграда, а вратио се у овај клуб на позајмицу из требињског Леотара.

- Средњи брат је први кренуо да се бави рукомет, а онда смо му се и ми прикључили. Тренирали смо бројне спортове, али смо се овдје пронашли и остали тако да сад градимо каријере. Сигурно да ми је драго што сам са браћом опет у истом клубу. Одлично се познајемо и подржавамо у животу. Једино гдје можемо да се посвађамо је на терену у жару борбе, јер не волимо да губимо – истиче Ђорђо.

Тренутно Вишеград је уз бањалучку Младост један од главних кандидата за пласман у виши ранг.

- Тренер Жељко Јаћимовић је одрадио веома добар посао током припрема, тако да смо сад у серији добрих резултата. Наш циљ је титула шампиона у првенству Републике Српске и пласман у Премијер лигу. Све је усмјерено ка томе. Добро радимо и сигурно је да ћемо учинити све да испунимо наше амбиције. Имамо доста нових играча тако да нам је требало времена да се уиграмо, али мислим да смо сваком утакмицом све бољи - додао је одлични бек и један од најбољих стријелаца клуба.

Као најстарији од браће, Ђорђо покушава да им помогне током игре.

- Са средњим братом имам одличну сарадњу, пошто он игра на позицији пивота. Највише савјета дајем најмлађем брату Данилу, јер играмо на истој позицији. Желим да му помогнем што више могу како би напредовао - додао је млади бек.

Наредно искушење рукометаши Вишеграда имаће у Бањалуци. На програму је велики дерби у недјељу (17 часова) против Младости који би могао да ријеши питање јесењег шампиона у првенству Републике Српске.

Рођаци у тиму

У Рукометном клубу Вишеград Рацковићи нису једина браћа, јер у тиму играју још и браћа Ђукић, тако да је пола екипе у родбинским односима. Поред тога треба додати да су у играчком кадру и тројица рукометаша Пецикоза који су рођаци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана