Тренинг Ф1 у Лас Вегасу прекинут због поклопца одвода, Саинз и Окон оштетили болиде

ГС
Тренинг Ф1 у Лас Вегасу прекинут због поклопца одвода, Саинз и Окон оштетили болиде

ЛАС ВЕГАС - Први слободни тренинг у склопу тркачког викенда Формуле 1, који се вози на новој стази у Лас Вегасу, прекинут је након само девет минута.

Возач Ферарија Карлос Саинз зауставио се на стази код Стрипа након што се зачуо снажан ударац, због чега је истакнута црвена застава. У први мах се није знало о чему је ријеч, али ускоро је стигла званична информација. Саинзов болид је оштећен након што је прешао преко поклопца одвода, а слично је доживио и Алинеов возач Естебан Окон. ФИА је потом саопћила да ће планирани програм бити одгођен све док се не провјере сви поклопци одвода на стази.

"Након испекције је установљено да је дошло до проблема с бетонским оквиром око поклопца одвода. Разговараћемо с локалним инжењерским тимом о времену које је потребно да се ријеши проблем те ћемо саопћити промјене распореда", саопштено је из ФИА-е.

Оштећење Саинзовог болида узрокованог поклопцем довода је прилично велико, а из Алпинеа су рекли да су приморани промијенити шасију због настале штете.

Ово није први пут да је поклопац одвода узроковао проблеме на једној Ф1 стази.  

Други слободни тренинг у Вегасу требао би почети у 9:00 сати, преноси Кликс

 

 

The moment Carlos Sainz hit a drain cover on the Las Vegas strip, causing FP1 to be cancelled pic.twitter.com/KIMbuZoteY

— ESPN F1 (@ESPNF1) November 17, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана