Тренери тузланских клубова добили десет жутих и црвени картон: Жижовић и Мусемић колекционари картона

Синиша Котараш
Тренери тузланских клубова добили десет жутих и црвени картон: Жижовић и Мусемић колекционари картона

БАЊАЛУКА - Утакмице фудбалске Премијер лиге БиХ можда и нису у врху квалитета, али је једно сигурно, на њима никада није досадно. Осим дешавања на зеленом терену у овој сезони узбудљиво је било и на клупама за резервне играче гдје су тренери врло често знали да за себе приграбе својих “пет минута славе”.

Такво понашање “награђивано” је најчешће жутим картонима, али су арбитри знали и да оне најгласније пошаљу на пријевремено туширање. На 19 утакмица јесење полусезоне тренерима, помоћницима, те осталим службеним лицима показана су 33 жута картона, те четири црвена.

“Најнесташнији” су, интересантно, били на клупама тузланских премијерлигаша, Слободе и Тузла ситија. Тренутно другопласирани тим првенства Тузла сити рекордер је по том питању са десет жутих картона, те једним црвеним. Тек два мање има градски ривал Слобода, уз такође један црвени.

На клупи “црвено-црних” сједи некадашњи првотимац Зрињског, Борца и Радника Младен Жижовић, сјајни асистент и фудбалер који никада није био познат као неко ко воли да изазове инцидент. Међутим, као тренер је врло често знао да се нађе у биљежници арбитара. Ове полусезоне зарадио је четири жута и један црвени па је, баш као и Хусреф Мусемић тренер Тузла ситија (6 жутих картона), два меча свог тима посматрао са трибина.

- У највећем броју случајева, 99,99 одсто је у питању нека, по мени, дискутабилна судијска одлука. Наравно, нема ту неке намјере судија, али једноставно у тим моментима проради адреналин па се понекад и искочи из оквира. Нема ту зле крви, сигурно је да би и судије врло често донијеле другачију одлуку, баш као што би и ми прескочили приговор када би имали прилику да из више углова погледамо ту неку назовимо је спорну ситуацију. Генерално, сви бисмо морали да будемо много бољи. Није нама ни суђење бајно, али нисмо ни ми цвјећке – рекао је Младен Жижовић за “Глас Српске”.

Један од најчешће искључиваних тренера у посљератној историји фудбала у БиХ је Дарко Војводић, који тврди да нису само судије криве за недолично понашање фудбалских педагога.

- Велику улогу у свему игра и притисак управе и јавности да екипа мора да оствари нешто што понекад и није оствариво. На то се онда надовеже и понека погрешна судијска одлука и ето белаја. Наравно, има и тренера који кривца за свој недостатак знања и резултата траже на другој страни. Ипак, у свему је најважније да се након задњег судијског звиждука све заборави и да нема неке зле крви – нагласио је Војводић. 

Црвени за доктора

Куриозитет полусезоне представља и податак да је Рудар Приједор у дербију са Борцем на свом терену прво остао без доктора Бојана Радуловића којем је судија Велимир Дринић из Модриче у 46. минуту показао црвени картон, а потом и без службеног представника Николе Гаврановића у деветом минуту надокнаде времена. На крају, дерби је завршио без побједника - 1:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана