Тренер Слободе Душко Вранешевић чврсто на земљи послије пет везаних побједа: Има још много да се игра

Дарко Пашагић
Тренер Слободе Душко Вранешевић чврсто на земљи послије пет везаних побједа: Има још много да се игра

НОВИ ГРАД - Иако су у прољећном дијелу сезоне нанизали пет узастопних побједа и послије посљедњег тријумфа над Будућност из Пилице од 3:0 засјели на чело табеле, шеф стручног штаба Слободе Душко Вранешевић је истакао да још ништа није готово и да је екипа као и он сам чврсто на земљи.

Новограђани су и на почетку првенства истицали да им је циљ пласман у Премијер лигу, прича се понављала и током зимске паузе, а да није без основа показало је и досадашњих пет прољећних кола у којима је освојено свих 15 бодова.

- Избили смо на прво мјесто, али Крупа тек има да одигра одгођени меч. До краја првенства има још десет утакмица, тек нам предстоје окршаји са директним конкурентима за титулу, тако да наша тренутна лидерска позиција ништа не значи - јасан је Вранешевић.

Нагласио је да ће његова екипа ићи из утакмице у утакмицу и да се сада само размишља о сутрашњем ривалу, Славији.

- Гостовање у Источном Сарајеву неће бити нимало лако, јер су наши мечеви са Славијом увијек били веома неизвјесни. Дугогодишњи смо ривали, добро се познајемо и сигуран сам да ова екипа Славије заслужује много бољи пласман од тренутног - наставио је 41-годишњи стручњак на клупи Новограђана.

И даље сматра да су уз Слободу највећи кандидати за освајање титуле Крупа, добојска Слога и Звијезда 09.

- Наша отежавајућа околност је што код све ове три екипе гостујемо, тако да нам неће бити нимало лако. Чини се да је у најповољнијој ситуацији екипа из етно-села Станишићи, јер све конкуренте дочекује, али не треба заборавити да су тренутно у бодовном заостатку. Тако да ће бити јако интересантно, јер нам тек сада предстоје међусобни дуели ривала за титулу. Можда одлука о прваку падне у посљедњем колу - рекао је Вранешевић.

Сјајне игре овог прољећа пружају странци у редовима Новограђана.

- Аргентинци Валентин Алварез, Хенаро Баутиста Лели и Франко Абрего показали су се као права појачања, баш као и Црногорац Љубомир Ковачевић. Својим темпераментом и агилношћу су донијели много новина у игру Слободе и сигурно је да ћемо учинити све да их и послије овог првенства задржимо у нашим редовима - додао је Вранешевић

“Млакве”

Добре игре фудбалера Слободе нису Новограђане оставили равнодушним, јер их се све више и више окупља на домаћим утакмицама које се играју на стадиону “Млакве”.

- Вјерујем да ће их у финишу првенства бити још више, јер им је њихова подршка пријеко потребна у остварењу циља, а то је да постанемо први пут шампиони Републике Српске и на тај начин обезбиједимо пласман у Премијер лигу БиХ - нагласио је шеф стручног штаба Слободе Душко Вранешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана