Тренер Рудар Приједора Марко Тешић задовољан побједом над Карловцем 1919: Да поправимо реализацију

Дарко Пашагић
Тренер Рудар Приједора Марко Тешић задовољан побједом над Карловцем 1919: Да поправимо реализацију

МЕДУЛИН - Шеф стручног штаба Рудар Приједора Марко Тешић задовољан је послије побједе у првој утакмици на турниру “Медулин Купу 2022” у којој су његови изабраници савладали Карловац 1919 са 1:0.

Једини погодак у сусрету са хрватским трећелигашем постигао је Немања Пекија у 26. минуту.

- Играчи су и на овој утакмици показали велику дисциплину у игри и са те стране сам више него задовољан. Остаје нам још само да будемо ефикаснији, јер стварамо бројне шансе, али не постижемо пуно голова. И у овој утакмици имали смо велики број прилика, али ето успјели смо искористити само једну - рекао је Тешић.

Он је нагласио да се осјећа одсуство Жозефа Амое који је јесенас био најбољи стријелац.

- Као што је познато због папира није могао да уђе у Хрватску, али вриједно тренира у Приједору. Надам се да ћемо успјети да се по повратку из Медулина уиграмо са њим и да ће до наставка сезоне и реализација бити далеко боља.

Побједом над Карловцем 1919 Приједорчани су осигурали бар друго мјесто у групи, а данас од 15 часова играју против тузланске Слободе.

- Нису нам у припремним утакмицама резултати у првом плану, већ да се што боље тактички уиграмо, али и да нас мимоиђу повреде. У досадашњим контролним мечевима сви играчи су добили готово подједнаку прилику, али ће од данашњег меча са Слободом бити мало другачије. Један дио играча на терену ће провести 60, а други 30 минута - наставио је Тешић.

Већ сутра млађи фудбалери, који су до сада имали мању минутажу одиграће сусрет против Домжала, а у зависности од пласмана у групи зависи и када ће се играти посљедњи сусрет на турниру.

- Ако будемо први играмо у недјељу, ако будемо други играмо у суботу. Од тога нам зависи и термин повратка у Приједор. Све у свему задовољан сам досадашњим током припрема у Медулину, гдје имамо стварно сјајне услове за рад, а и вријеме нас је бар до сада послужило - додао је Тешић.

Дујаковић

Доскорашњи фудбалер Борца Никола Дујаковић могао би у наредним данима да постане члан Рудар Приједора у који би дошао као слободан фудбалер. Он је недавно споразумно прекинуо сарадњу са Бањалучанима. У зимском прелазном року редове “зелено-црних” појачао је само голман Никола Лакић, који је дошао на шестомјесечну позајмицу из Борца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана